1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Waarom is slapen belangrijk?

Waarom is slapen belangrijk?

donderdag 18 maart 2021 | Nieuws

Op vrijdag 19 maart 2021  is het de internationale Dag van de Slaap. Op deze dag staan slapen en zaken die met slapen te maken hebben, zoals gezondheid en alertheid, centraal. Een kort onderzoek op enkele locaties van De Zijlen liet zien dat er meer aandacht moet zijn voor een goede nachtrust. Van de ondervraagde cliënten gaf 35% aan structureel slecht te slapen.

Goede slaap is een basisvoorwaarde om het leven ook overdag goed aan te kunnen. De Zijlen wil de aandacht voor slaap vergroten en het bespreken hiervan nog beter verankeren in de zorgplanevaluaties. Ook gaan we technologie inzetten zodat we meer en beter kunnen meten en weten.

De Motion Watch is aangeschaft voor het beter in kaart brengen van de slaap van de cliënt. We willen ontdekken of dit behulpzame informatie oplevert. Om dit goed aan te pakken richten we een ‘Expertteam Slapen’ op. Het expertteam gaat onderzoek doen op basis van de vragen uit de zorgplanevaluaties en geeft advies aan de behandelcoördinator.

Arts VG-somnoloog Annelies Smits van onze medische dienst heeft vorige week een webinar gegeven over het belang van slapen.
Nieuwsgierig? Kijk hier:

Lekker slapen

Binnen de gehandicaptenzorg bestaan veel mooie initiatieven op het gebied van technologische innovatie. Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen.

De Zijlen is één van de deelnemers van het programma Volwaardig leven van het Kennisplein Gehandicaptensector.  Het thema ‘Lekker slapen‘ is één van de onderdelen van de Innovatie-impuls.

Beveiligingsincident Carenzorgt

Beveiligingsincident Carenzorgt

Nedap, leverancier van Carenzorgt, is getroffen door een beveiligingsincident in het systeem. Hierdoor zijn dossiers van verschillende zorgaanbieders ongeoorloofd ingezien. Helaas waren daar ook...