Noorderstraat

Het trainingshuis zit in een verbouwd postkantoor. Het heeft 11 appartementen die elk een een eigen douche en toilet, keukenblok en internet- en tv-aansluiting hebben. Enkele appartementen hebben een aparte slaapkamer. Achter het pand is een fraaie tuin met recreatiemogelijkheid. Op de eerste verdieping is een ontmoetingsruimte, waar de bewoners welkom zijn voor drinken en wat lekkers, maar waar we ook gesprekken voeren. Tevens is hier een kantoor en de slaapkamer voor de slaapwacht.

De jongeren hebben een sleutel van de voordeur van het gebouw en een sleutel van zijn of haar eigen appartement. Door middel van een in/uit-bord houdt iedereen zijn of haar aan– en afwezigheid bij.  In de gemeente Hoogezand-Sappemeer is een ruim aanbod van winkels en andere voorzieningen.

Wie wonen bij trainingshuis Noorderstraat?

Bij de Noorderstraat wonen jongeren in de leeftijd tussen 18 en 25 jaar. Het zijn jongeren met een licht verstandelijke beperking en met gedragsproblematiek. De jongeren hebben al verschillende vaardigheden in huis en zijn daardoor redelijk zelfredzaam. Er wordt begeleiding op maat geboden. Zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van de jongeren wordt hierbij actief bevorderd.

Het woonvervolg is divers. De jongeren stromen door naar zelfstandig wonen (al dan niet met ambulante begeleiding) of naar een andere begeleid wonen-locatie.Overdag gaan de jongeren per fiets of openbaar vervoer naar hun werk, school of dagbesteding. Vrije tijd vullen ze meestal zelf in, soms met ondersteuning van de begeleiders. Ze luisteren naar muziek, gamen, spreken met vrienden af in het dorp, gaan sporten of vullen hun vrije tijd anders in.

Het winkelcentrum van Sappemeer en het openbaar vervoer is op loopafstand van het trainingshuis.

Nachtzorg

’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig.  

Compaz Jeugd

Noorderstraat is een onderdeel van Compaz Jeugd

Noorderstraat

Noorderstraat 302
9611 AT Sappemeer

Telefoon 06 – 3021 9781
E-mail: noorderstraat@compaz-jeugd.nl
Website: compaz-jeugd.nl