1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Geslaagd werkbezoek van VWS over gezamenlijke aanpak complexe zorg in Noord-Nederland

Geslaagd werkbezoek van VWS over gezamenlijke aanpak complexe zorg in Noord-Nederland

donderdag 17 december 2020 | Nieuws

In Nederland krijgen ongeveer 130.000 mensen met een verstandelijke beperking dagelijks intensieve zorg en ondersteuning. Om de zorg voor deze mensen te verbeteren, is het programma ‘Volwaardig leven’ opgesteld door het ministerie van VWS. In Noord-Nederland hebben De Zijlen, Vanboeijen, zorggroep Alliade en Trajectum de krachten gebundeld op het gebied van complexe zorg. Samen maken zij zich er sterk voor om mensen met een complexe zorgvraag goede zorg en ondersteuning te bieden.

De vier zorgorganisaties richten zich samen op (meer) passende plaatsen voor cliënten met een complexe zorgvraag. Tevens bieden zij hulp bij het preventief handelen bij escalaties en het bieden van ondersteuning in het geval van een crisis bij of rond een cliënt. Ook nemen zij met elkaar deel in het Crisis Ondersteunings Team (COT) van Noord-Nederland.

Donderdag 10 december heeft een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen met vertegenwoordigers van de zorgkantoren Zilveren Kruis en Menzis en de brancheorganisatie VGN, een digitaal werkbezoek gebracht aan de bestuurlijke taskforce van de vier zorgaanbieders in Noord-Nederland.

Het was een leerzaam werkbezoek waarbij werd benadrukt dat de samenwerking zorgt voor expertise in heel Noord-Nederland. “Inspirerend om te zien hoe de organisaties elkaar hebben gevonden in hun gezamenlijke ambitie om goede zorg te organiseren voor cliënten die al een lange weg hebben afgelegd. Door samen te werken versterken ze elkaar bij de meest complexe situaties. Indrukwekkend hoe medewerkers concreet invulling geven aan de zorg en ondersteuning voor deze groep bewoners”, zegt Theo van Uum, directeur Langdurige Zorg bij VWS.

Meer informatie over het VWS programma Volwaardig leven:
www.volwaardig-leven.nl/toegankelijke-zorg

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...