1. Home
  2.  » 
  3. Informatie voor medewerkers
  4.  » Update maatregelen n.a.v. toespraak premier Rutte

Update maatregelen n.a.v. toespraak premier Rutte

dinsdag 15 december 2020 | Informatie voor medewerkers, Informatie voor ouders en anderen, Nieuws

Premier Rutte heeft op maandag 14 december een lock-down voor Nederland aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De extra maatregelen gelden de komende vijf weken, tot 19 januari 2021. Een overzicht van de maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Uitgangspunt voor de gehandicaptenzorg is dat de continuïteit van de zorg en dagbesteding gehandhaafd blijft (zoals het nu is). Ook blijven vooralsnog de kdc’s open, we verwachten hierover de komende dagen nog nadere informatie.

Bezoekregeling ongewijzigd
Ook de bezoekregeling blijft ongewijzigd: per cliënt zijn maximaal twee bezoekers per keer welkom. Dit hoeven niet persé dezelfde personen te zijn (maak hier met elkaar goede afspraken over). Ook blijft gelden dat van tevoren een afspraak voor bezoek wordt gemaakt, de hygiënemaatregelen worden gevolgd, 1,5 meter afstand wordt gehouden en een mondkapje wordt gedragen. Mondkapjes zijn beschikbaar op de locatie. Blijf bij klachten thuis en laat u testen.

Voor de kerstdagen blijft gelden dat er maximaal 2 personen bij een cliënt op bezoek mogen.

 

 

Eerste geslaagden certificatenroute

Eerste geslaagden certificatenroute

Gefeliciteerd! In januari 2024 hebben Nachella en Ilse als eerste leerlingen bij De Zijlen hun certificaten ontvangen voor de verkorte route. In september 2023 zijn ze gestart met de...

Nieuw logo De Zijlen

Nieuw logo De Zijlen

Sinds donderdag 11 januari 2024 heeft De Zijlen een nieuw logo met bijpassende huisstijl. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Sintmastee hebben bestuurder Eric Zwennis en voorzitter van de Cliëntenraad...

Lancering expertisenetwerk VG en verslaving

Lancering expertisenetwerk VG en verslaving

Op 16 oktober is het expertisenetwerk VG en Verslaving gelanceerd. Alliade, De Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en VNN bundelen in het expertisenetwerk hun krachten en kennis over de complexe VG- en...