1. Home
  2.  » 
  3. Informatie voor medewerkers
  4.  » Update maatregelen n.a.v. toespraak premier Rutte

Update maatregelen n.a.v. toespraak premier Rutte

dinsdag 15 december 2020 | Informatie voor medewerkers, Informatie voor ouders en anderen, Nieuws

Premier Rutte heeft op maandag 14 december een lock-down voor Nederland aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. De extra maatregelen gelden de komende vijf weken, tot 19 januari 2021. Een overzicht van de maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Uitgangspunt voor de gehandicaptenzorg is dat de continuïteit van de zorg en dagbesteding gehandhaafd blijft (zoals het nu is). Ook blijven vooralsnog de kdc’s open, we verwachten hierover de komende dagen nog nadere informatie.

Bezoekregeling ongewijzigd
Ook de bezoekregeling blijft ongewijzigd: per cliënt zijn maximaal twee bezoekers per keer welkom. Dit hoeven niet persé dezelfde personen te zijn (maak hier met elkaar goede afspraken over). Ook blijft gelden dat van tevoren een afspraak voor bezoek wordt gemaakt, de hygiënemaatregelen worden gevolgd, 1,5 meter afstand wordt gehouden en een mondkapje wordt gedragen. Mondkapjes zijn beschikbaar op de locatie. Blijf bij klachten thuis en laat u testen.

Voor de kerstdagen blijft gelden dat er maximaal 2 personen bij een cliënt op bezoek mogen.

 

 

Bijna 50 jaar bij De Zijlen

Bijna 50 jaar bij De Zijlen

Na een dienstverband van 49,5 jaar heeft Gea Lukens onlangs afscheid genomen van De Zijlen. In die jaren veranderde er veel in haar werk, maar haar hart voor de cliënt is en zal altijd blijven...

RTV Noord op bezoek bij Sintmastee

RTV Noord op bezoek bij Sintmastee

Vandaag kwam Rondje Zummer van RTV Noord op de koffie bij Sintmastee. Razende reporter Joyce kwam op de Riksja aangefietst en nam een kijkje in de keuken en Melissa prees het restaurant aan....