1. Home
 2.  » 
 3. Corona
 4.  » Aanscherping coronamaatregelen per 15 januari 2021

Aanscherping coronamaatregelen per 15 januari 2021

maandag 18 januari 2021 | Corona, Informatie voor medewerkers, Informatie voor ouders en anderen, Nieuws

We maken ons ernstige zorgen over de Britse variant van het coronavirus die inmiddels rondwaart in verschillende zorginstellingen in Noord-Nederland.
Op vrijdag 15 januari 2021 heeft het Covid Beleidsteam besloten dat we onze coronamaatregelen (tijdelijk) aanscherpen.

Het doel is om vermenging en bezoek te beperken en daarmee het risico op besmetting te verkleinen. Dit heeft gevolgen voor:

 • De bezoekregeling
  In overleg met de LMR (locatie medezeggenschapsraden) zullen de komende dagen afspraken gemaakt worden op locatie over maximaal één vaste bezoeker per cliënt.
 • Dagbesteding
  De insteek is zo weinig mogelijk tot geen vermenging van cliënten en het tijdelijk stopzetten van dagbesteding voor externe cliënten.
 • Kinderdagcentra’s en logeren
  Per direct wordt dit tijdelijk gestopt.
 • Behandelaren
  Alleen wanneer strikt noodzakelijk komen behandelaren op de locatie en/of bij cliënten.
 • Ambulante begeleiders
  In principe worden er geen huisbezoeken meer gebracht, tenzij dit echt noodzakelijk is. Het contact met de ambulant begeleiders zal verlopen via bijvoorbeeld beeldbellen.

We realiseren ons dat dit geen prettige mededeling is. Maar veiligheid voor onze cliënten en medewerkers staat bij deze beslissingen voorop.

 

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...