1. Home
  2.  » 
  3. Corona
  4.  » Coronamaatregelen De Zijlen

Coronamaatregelen De Zijlen

maandag 8 februari 2021 | Corona, Informatie voor ouders en anderen, Nieuws

Tijdens de persconferentie werd nogmaals benadrukt dat de Britse variant van het coronavirus oprukt in Nederland. Dat is zorgelijk, want die variant is besmettelijker. Het kabinet verwacht een derde golf van besmettingen in maart. Daarom heeft het kabinet besloten om de huidige lockdown te verlengen. Wel gaan de basisscholen vanaf 8 februari weer open.

Maatregelen blijven van kracht
Bij De Zijlen blijven onze huidige maatregelen ten aanzien van bezoek en dagbesteding van kracht.
Ook blijven onze kinderdagcentra nog gesloten en bieden we (beperkt) thuisondersteuning aan de kinderen van het KDC. Dit betreft maatwerk in nauw overleg met de ouders. Daarnaast onderhouden we contact met (externe) cliënten die thuis zijn en momenteel geen dagbesteding via De Zijlen ontvangen. Dit geldt ook voor ambulante ondersteuning aan volwassenen. We bieden zoveel mogelijk maatwerk in specifieke situaties.
We begrijpen dat onze maatregelen ingrijpend zijn, we doen hierin nogmaals een beroep op uw geduld en begrip.

Aandacht voor hygiënemaatregelen
We blijven benadrukken dat de hygiënemaatregelen heel belangrijk zijn in het voorkomen van besmettingen. Dit betekent voor ons allen:
• Houd altijd 1,5 meter afstand.
• Nies en hoest in uw elleboog.
• Was vaak uw handen met zeep.
• Zet een mondkapje op waar dat moet.
• Gebruik het mondkapje volgens de regels.
• Bent u verkouden? Blijf dan thuis.
• Ga niet naar plaatsen waar het druk is.

Let hier met elkaar op en spreek elkaar hier vriendelijk op aan. Samen moeten we ons houden aan deze regels om zo het virus buiten de deur te houden.

Vaccinatie en versoepelingen
We zien de vaccinatie als belangrijke stap uit deze coronacrisis. De meeste cliënten die huisartsenzorg via De Zijlen krijgen, hebben de eerste prik gehad.
Wanneer de cliënten met een eigen huisarts aan de beurt zijn, is nog niet precies bekend.
Ook weten we nog niet wanneer medewerkers gevaccineerd kunnen worden.
Zodra we hierover meer informatie hebben, delen we dat met u.

We snakken allemaal naar versoepelingen van de maatregelen. Hier krijgen we ook regelmatig vragen over. Ook al is de vaccinatie gestart, dit betekent helaas niet dat we nu onze maatregelen kunnen versoepelen. Allereerst is nog lang niet iedereen gevaccineerd bij De Zijlen. Ook zal niet iedereen gevaccineerd willen of kunnen worden.
Daarnaast weten we niet of alle gevaccineerden, zowel cliënten als medewerkers, goed beschermd zijn na de vaccinaties. Er zijn namelijk altijd mensen die niet goed beschermd zijn na vaccinatie.

Daarom bepaalt de overheid of maatregelen in Nederland versoepeld kunnen worden. Dit zal afhankelijk zijn van de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames in Nederland. Als De Zijlen volgen we hierin de regels van de overheid en de richtlijnen van de RIVM en VGN.

Uitnodiging webinar De Zijlen
We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over onze coronamaatregelen en over bijvoorbeeld de vaccinatie. Daarom organiseren we bij De Zijlen twee online bijeenkomsten waar u al uw vragen kunt stellen. Bestuurder Eric Zwennis en verpleegkundig specialist Sandra de Wit zullen deze dan zo goed mogelijk beantwoorden.

De webinars zijn op:
Woensdag 17 februari van 14.00 tot 15.00 uur
Donderdag 18 februari van 19.00 tot 20.00 uur

Wilt u deelnemen? Meld u dan voor de webinar op woensdag of donderdag aan via corona@dezijlen.nl. Ook kunt u bij de aanmelding (eventueel) uw vragen mailen, deze worden dan tijdens de online bijeenkomst behandeld.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om een van de webinars bij te wonen maar heeft u wel vragen? Stel deze dan via corona@dezijlen.nl. Heeft u geen mail, neem dan contact op met het locatiehoofd.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...