1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » MFC sluitstuk voor Sintmapark

MFC sluitstuk voor Sintmapark

donderdag 25 februari 2021 | Nieuws

Maandag 22 februari tekenden Eric Zwennis en Arjen Oosting van Van Wijnen de bouwovereenkomst voor het nieuwe MFC Sintmapark. Daarmee is ook een belangrijke stap gezet in de afronding van de totale gebiedsontwikkeling van Sintmapark. Het nieuwe MFC is het sluitstuk van de bouwwerkzaamheden voor De Zijlen op Sintmapark.

     

Centrale ontmoetingsplek
De bouw van het nieuwe multifunctionele centrum start naar verwachting in mei 2021 en wordt naar verwachting zomer 2022 opgeleverd. In dit gebouw komen voorzieningen voor werk- en dagbesteding, een nieuw gezondheidscentrum van De Zijlen en een café. Eric Zwennis: ‘Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten onderdeel zijn van de samenleving. Dit stimuleren we door ze in een zo gewoon mogelijk woonomgeving te laten wonen en werken en door de ontmoeting met elkaar te faciliteren. In het multifunctioneel centrum gaan de cliënten naar de dagbesteding en werken ze mee in het café. Daarnaast organiseren we activiteiten waar cliënten, familie en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zo zorgen we ervoor dat er meer verbinding in de nieuwe wijk komt.’

Uitnodigend gebouw
SACON architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Hanneke Rinkel, architect en directeur van het bureau: ‘Het multifunctioneel centrum is het sluitstuk van Sintmapark voor De Zijlen. We hebben het gebouw zo ontworpen dat elke gebruikersgroep een eigen en van buitenaf herkenbaar bouwdeel heeft. De verschillende functies liggen aan een levendige binnenstraat welke uitkomt in de gezellige ontmoetingsruimte: het café. De bouwdelen samen vormen een uitnodigend gebouw dat, gelegen midden in het park, een ontmoetingsplek biedt voor alle aanwonenden.’

 

 

 

 

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...