1. Home
  2.  » 
  3. Corona
  4.  » Nieuwe regels mondneusmaskers bij De Zijlen

Nieuwe regels mondneusmaskers bij De Zijlen

maandag 1 februari 2021 | Corona, Informatie voor medewerkers, Nieuws

Op advies van landelijke beroepsgroepen en het kabinet past De Zijlen de regels voor het gebruik van mondneusmaskers aan.
Besloten is om op locatie gebruik te maken van FFP2 mondneusmaskers (ademhalingsbeschermingsmasker) indien:

1. er sprake is van verdenking of besmetting met COVID-19
2. medewerkers zich onveilig voelen, dan in afstemming met het locatiehoofd.

Deze mondneusmaskers zijn bedoeld voor medewerkers op de locatie en zijn inmiddels besteld; zodra ze bij ons afgeleverd worden, bezorgen we ze zo snel mogelijk op de locaties. Dit zal later deze week zijn.

Waarom andere mondneusmaskers?
Het besluit om het mondkapjesbeleid aan te passen is vanwege de Britse variant van het coronavirus dat snel om zich heen grijpt in Noord-Nederland. Omdat we besmettingen op onze locaties willen voorkomen, nemen we dit landelijk advies over.

 

Let op gebruik mondneusmaskers
We zien regelmatig dat mensen hun masker aanraken. Bijvoorbeeld door er aan te trekken, naar beneden te doen (over de kin) en dan later weer omhoog. Dat geeft risico’s op besmetting. Wees hier met elkaar alert op.
Zie onderstaande video over gebruik FFP2 masker:

Bijna 50 jaar bij De Zijlen

Bijna 50 jaar bij De Zijlen

Na een dienstverband van 49,5 jaar heeft Gea Lukens onlangs afscheid genomen van De Zijlen. In die jaren veranderde er veel in haar werk, maar haar hart voor de cliënt is en zal altijd blijven...

RTV Noord op bezoek bij Sintmastee

RTV Noord op bezoek bij Sintmastee

Vandaag kwam Rondje Zummer van RTV Noord op de koffie bij Sintmastee. Razende reporter Joyce kwam op de Riksja aangefietst en nam een kijkje in de keuken en Melissa prees het restaurant aan....