1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Erkenning basisleertraject De Zijlen!

Erkenning basisleertraject De Zijlen!

maandag 17 mei 2021 | Nieuws

Het basisleertraject is onlangs officieel erkend door Stichting opleidingserkenningen care (SOEC).

 

Wat is SOEC?

De Stichting Opleidings Erkenningen Care (SOEC) is opgericht op initiatief van de VGN en kent een onafhankelijk bestuur.

De SOEC heeft tot doel om de kwaliteit van de bij- en nascholingstrajecten in de gehandicaptenzorg objectief vast te stellen door het beoordelen en al of niet erkennen van deze trajecten. Het erkenningssysteem SOEC waarborgt de kwaliteit van de opleiding objectief, verhoogt de kwaliteit van de opleidingen en versterkt het loopbaanbeleid in de gehandicaptenzorg.

Daarbij bewaken zij zowel de onderwijskundige kwaliteit als inhoudelijke kwaliteit van de erkende opleidingen.

 

Wat is de conclusie van SOEC over het basisleertraject van De Zijlen?

“Het basisleertraject is een doordacht en compleet leertraject. De wijze waarop in dit traject de eigen regie van de deelnemer gestimuleerd en gefaciliteerd wordt, is helder en duidelijk uiteengezet. Zowel de opdrachtenbundels in “print” als de onlinemodules op Pynter ondersteunen het leren van de deelnemer op een effectieve wijze. De keuze om vooral op een formatieve wijze te toetsen is begrijpelijk en past goed bij het idee dat de verantwoordelijkheid voor het leren bij de deelnemer ligt. De Zijlen verwacht van haar medewerkers dat zij voortdurend reflecteren op het eigen handelen. Door veel gebruik te maken van opdrachten die de collega’s samen doornemen, stimuleert dit traject niet alleen de deelnemer, maar ook de collega’s om het eigen handelen onder de loep te nemen. Het gevolg hiervan is dat er een voortdurende beweging is van het optimaliseren van de kwaliteit van de zorg, ondersteuning en begeleiding van de cliënten.”

Zo, die steken we in onze zak!

Trots op alle betrokkenen bij de totstandkoming van dit mooie leertraject, nogmaals dank hiervoor!

 

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...