1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Première luisterwandeling ‘Eendracht maakt kracht’

Première luisterwandeling ‘Eendracht maakt kracht’

woensdag 26 mei 2021 | Nieuws

Vrijdagmiddag 21 mei jl. vond de première plaats van de luisterwandeling ‘Eendracht maakt kracht’ en is nu te reserveren voor belangstellenden. Deze productie is een luisterwandeling over het Eendrachtterrein in Appingedam. Al wandelend over de Kartonbaan luister je naar de bijzondere verhalen van Damsters en andere betrokkenen over het heden, verleden en de toekomst van het Eendrachtterrein en wat gemeenschapszin voor de Damsters betekent. Ook bewoners en een begeleider van De Zijlen hoor je tijdens de wandeling. De opvallende telefooncellen op het terrein zijn onderdeel van de wandeling, daarin zijn ook enkele verhalen te horen. De verhalen zijn ter inspiratie om te komen tot een moderne en zorgzame nieuwe wijk De Eendracht. “We willen nu vooruitkijken om straks naar elkaar om te kijken”, aldus de betrokken partijen. Zorgorganisaties De Zijlen, ’s Heeren Loo en De Hoven gaan samen op het Eendrachtterrein zorggebouwen bouwen die aardbevingsbestendig, duurzaam en levensloopbestendig zijn. De nieuwbouw komt op het noordelijke deel van locatie De Eendracht, direct tegenover het Gezondheidscentrum Overdiep. Hier wordt een woonomgeving gebouwd voor bewoners met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen. Voor De Zijlen gaat het om de bewoners van de woonvorm aan de Solwerderweg in Appingedam. De Eendracht moet een woonwijk worden voor jong en oud, waarin iedereen zich thuis voelt. De productie ‘Eendracht maakt kracht’ is een samenwerking tussen de gemeente Eemsdelta en de zorgorganisaties De Zijlen, De Hoven, ‘s Heeren Loo en Cosis, loopt vooruit op de bouw van de nieuwe zorggebouwen, en komt voort uit het Groninger Zorgakkoord. Meer informatie daarover is te vinden op www.gza.nl Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta had de primeur de eerste luisterwandeling te lopen. Annalies Usmany: “Tijdens de wandeling beleef je de rijke historie van het gebied en de grote betrokkenheid van de Damsters. Deze betrokkenheid moet ook tot uitdrukking komen in de nieuw te bouwen woonwijk. Een zorgzame wijk waar jong en oud naar elkaar omkijken, waar kwetsbare mensen zich thuis voelen, waar kinderen de ruimte krijgen om te spelen, waar iedereen er toe doet. Dat is ‘Eendracht maakt kracht’!” Benieuwd naar de verhalen van de Damsters en deze unieke wandeling? Wandel dan mee! Er zijn speciale data waarop dat coronaproof mogelijk is. Kijk hiervoor op de website en meld je aan. Dat kan via https://www.gza.nl/projecten/luisterwandeling-eendracht-maakt-kracht De organisatie van Eendracht maakt Kracht zorgt ervoor dat je voor aanvang een headset te leen krijgt om deze verhalen te beluisteren, uiteraard coronaproof. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Ook is er een speciale Facebookpagina voor meer informatie over de luisterwandeling: Eendracht maakt kracht.

Op de foto: wethouder Annalies Usmany en cliënte Marjolein Klungel. Op de andere foto bestuurder Eric Zwennis

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...