1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Feestelijke start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark

Feestelijke start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark

maandag 7 juni 2021 | Nieuws

Op vrijdag 4 juni 2021 werd de start van het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC) op Sintmapark in Tolbert gevierd. De start bouw van het MFC is een speciaal moment voor zowel De Zijlen als ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen. Dit gebouw vormt het sluitstuk van de bouwwerkzaamheden op Sintmapark.
Deze start van de bouw is op een feestelijke, maar toch gepaste manier samen met cliënten gevierd.

Schatkist met wensen
Op de plek waar het MFC straks staat, is een schatkist begraven door en in aanwezigheid van cliënten van het Wierdehuis, bestuurder Eric Zwennis, locatiehoofd Helga Zuidema en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. Deze schatkist is gevuld met persoonlijke wensen en dromen van de cliënten, begeleiders en beide bestuurders over het toekomstige MFC.

Eric Zwennis vertelde heel blij te zijn met de start van de bouw van dit mooie MFC.

Hij hoopt dat iedereen hier met veel plezier gaat werken en activiteiten kan doen. “Wat een mooie dag, niet alleen door de zon maar ook dat we dit met elkaar kunnen vieren. We willen graag dat cliënten zoveel mogelijk onderdeel zijn van de samenleving en een betekenisvol leven kunnen leiden. We stimuleren dit op allerlei manieren, onder meer door bij dit nieuwe MFC de ontmoeting met elkaar te faciliteren.
We gaan bijvoorbeeld activiteiten organiseren waar cliënten, familie en buurtbewoners elkaar kunnen treffen. Ook bieden we in het MFC niet alleen dagbesteding maar ook een café en terras waar de ontmoeting centraal staat. Zo zorgen we voor nog meer verbinding in de wijk.
Daarbij wens ik iedereen, cliënten, verwanten, medewerkers en omwonenden veel plezier in het toekomstige MFC.”

Het eind is in zicht
Het gloednieuwe MFC ligt op een centrale plek in het park. Naast dagbesteding en een café, biedt het gebouw ook een nieuw onderkomen aan de medische dienst van De Zijlen. Van Wijnen Projectontwikkeling heeft in nauwe samenwerking met De Zijlen het zorginstellingsterrein van Sintmapark getransformeerd naar een inclusieve woonwijk met nieuwe zorgwoningen, instellingsaccommodaties en marktwoningen. Na een lange periode van herontwikkelen en bouwen is nu het eind in zicht. De werkzaamheden voor De Zijlen worden afgerond met het MFC.
De verwachting is dat het MFC volgend jaar in de zomer wordt opgeleverd.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...