1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Stem mee: een naam voor het MFC in Sintmaheerdt (Tolbert)

Stem mee: een naam voor het MFC in Sintmaheerdt (Tolbert)

dinsdag 8 maart 2022 | Nieuws

De Zijlen opent in de zomer van 2022 de deuren van multifunctioneel centrum (MFC) Sintmapark in Tolbert. In het gebouw komen voorzieningen voor werk- en dagbesteding, een nieuw gezondheidscentrum voor cliënten van De Zijlen en een café. Het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor cliënten en verwanten van De Zijlen en ook voor alle bewoners van de wijk. We vinden het belangrijk dat onze cliënten onderdeel zijn van de samenleving en in een zo gewoon mogelijke woonomgeving wonen en werken.

Het MFC heeft natuurlijk ook een naam nodig! Jij mag meestemmen welke naam je het beste vindt passen.

Je kunt je stem tot 28 maart 2022 uitbrengen.
Kies de naam en klik op Gereed en je stem wordt meegeteld.

Uitleg van de namen

Sintmastee
Stee verwijst naar ‘plekje’, een plek voor de wijk Sintmaheerdt

De Schalm
Schalm betekent ‘schakel’, bijvoorbeeld de schakel van een ketting. De schakel (verbinding) tussen De Zijlen en de wijk Sintmaheerdt.

De Blinkerd
Blinken betekent schittering en glans, uitblinken, zichtbaar zijn in de maatschappij.
De blink was ook een water wat liep van Tolbert naar Matsloot. De Blinkerd was de naam van een voormalige lagere school in Tolbert. Het MFC is een ‘Schittering’ in de buurt

De Sulter
Sultermeer was vroeger een benaming voor het Leekstermeer. Tot 1877 had dit meer een open verbinding met de (zoute) zee, afgeleid van Sölt, dat brak water betekent. Brak water een ‘menging‘ tussen zout en zoet, tussen De Zijlen en de wijk. Water heeft een connectie met De Zijlen.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...