1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Multifunctioneel Centrum in Tolbert feestelijk geopend

Multifunctioneel Centrum in Tolbert feestelijk geopend

maandag 11 juli 2022 | Nieuws

Het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) in de wijk Sintmaheerdt in Tolbert is feestelijk geopend. De eer was aan burgemeester Ard van der Tuuk, Eric Zwennis, bestuurder van De Zijlen, Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost, Albert Koers, bewoner Sintmaheerdt en Jolanda Hoogerhout, cliënt van De Zijlen. Met een druk op de knop hebben zij de nieuwe naam onthuld: Sintmastee. Van oudsher wonen cliënten van De Zijlen al midden in de wijk Sintmaheerdt. Met het nieuwe MFC wordt de verbinding met de wijkbewoners nog groter.

Het nieuwe MFC maakt het begrip multifunctioneel meer dan waar. Zorg en ontmoeting staan hier centraal. Cliënten van De Zijlen gaan naar het MFC voor hun dagbesteding en naar de medische dienst van De Zijlen. Ook wordt de ontmoeting tussen bewoners en cliënten op vele denkbare manieren gestimuleerd. Zij ontmoeten elkaar in het café of op het terras, maar ook tijdens de activiteiten die hier straks georganiseerd worden.

De opening van het MFC  is een bijzonder moment voor De Zijlen, Van Wijnen en natuurlijk de cliënten en omwonenden. Dit gebouw vormt namelijk het sluitstuk van de grote ontwikkel- en bouwwerkzaamheden op Sintmaheerdt in Tolbert. ‘Ruim tien jaar geleden zijn we gestart met het herontwikkelen van het voormalig zorginstellingsterrein van Sintmaheerdt. De Zijlen en Van Wijnen hebben nauw samengewerkt in de totstandkoming van bijna tweehonderd gevarieerde zorgwoningen en reguliere woningen en natuurlijk het prachtige mooie Sintmastee.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...