1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » De Zijlen ontvangt zorgrobot van Oldenburger|Fritom

De Zijlen ontvangt zorgrobot van Oldenburger|Fritom

maandag 8 mei 2023 | Nieuws

Medewerkers en cliënten van woonlocatie Bloemenstaete in Sappemeer hebben op vrijdag 5 mei 2023 een robot gekregen uit handen van Frans Andeweg en Marienus van der Laan, managers bij logistiek dienstverlener Oldenburger|Fritom.

Robot Temi

Temi (spreek uit als: Temmy) is een persoonlijke robot die in staat is om zijn eigenaar te herkennen en te volgen zonder ergens tegenaan te botsen. Temi is 1 meter lang en ziet eruit als een robot, maar dan wel met menselijke vormen. Het hoofdje is een vriendelijk gezichtje met een beeldscherm. De robot kan dienen als een persoonlijke, digitale assistent. Hij kan videobellen, foto’s en video’s maken, muziek spelen of dingen bestellen.

Ontlasten

Bij Bloemenstaete in Sappemeer wordt Temi de komende periode uitgeprobeerd en geprogrammeerd. Want Temi moet nog wel wat dingen leren. Temi kan al wel zelfstandig naar de kamer van een bewoner gaan en vragen of hij wil komen koffiedrinken. Zo kan de begeleider bij de rest van de groep blijven. In de toekomst zal zorgtechnologie zoals de Temi een groot verschil in het leven van cliënten maken. Ook biedt de zorgrobot ondersteuning aan de zorgteams in zorg op afstand, toezicht houden, dagbesteding en procesvernieuwing waardoor medewerkers steeds meer ontlast worden.

Maatschappelijk betrokkenheid

Logistiek dienstverlener Oldenburger Fritom uit Veendam bestaat al meer dan 100 jaar. Oldenburger|Fritom steunt diverse maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor sociale duurzaamheid, zoals de voedselbank, stichting Jarige Job of Stichting Leergeld. In 2021 is Oldenburger|Fritom een partnership aangegaan met De Zijlen. Frans Andeweg: “Hoewel we actief zijn in een andere tak van sport, zijn er veel overeenkomsten tussen onze beide organisaties. Zo streven we allebei naar maatschappelijke participatie in de regio en richten we ons op innovatieve oplossingen binnen ons vakgebied.”

De Zijlen is erg blij met de gift in de vorm van Temi.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...