1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Kunstenaars De Zijlen op festival Terug naar het Begin

Kunstenaars De Zijlen op festival Terug naar het Begin

dinsdag 30 mei 2023 | Nieuws

Op 3 en 4 juni 2023 is in de gemeente Eemsdelta (omgeving Appingedam) het festival Terug naar het begin, een ontdekkingstocht. Zeven kunstenaars van De Zijlen hebben speciaal voor dit festival kunstwerken gemaakt. De werken zijn te zien in de Nicolaikerk in Appingedam.

Project Grenzeloos
“Kunst kent geen beperkingen, maar zet mensen juist in hun oneindige kracht.”
Met dit motto als uitgangspunt is Project Grenzeloos gestart, een initiatief van De Zijlen, Cosis, ‘s Heeren Loo en IVAK. Ter voorbereiding op TNHB zijn deze organisaties samen op ontdekkingstocht gegaan in het festivalgebied, op zoek naar inspiratie. Het werk van de kunstenaars ontdek je als bezoeker op de startlocaties – Creatieve ingrepen, die het leven net iets mooier maken: grenzeloos in talent en mogelijkheden!

Kunstenaars
De kunstenaars met een verstandelijke beperking hebben verschillende plankjes beschilderd. Deze werken liggen straks in de kerkbanken van de Nicolaikerk in Appingedam. De kunstenaars die vanuit De Zijlen werk hebben gemaakt zijn: Nanne, Paul, Maike, Michél, Frans, Alfred en Ramon.

Terug naar het begin
Terug naar het begin is het leukste nichefestival van het jaar! Uniek aan het festival is dat het plaatsvindt in meerdere (wierden)dorpen van Eemsdelta, op fietsafstand van elkaar. De vele twaalfde en dertiende eeuwse kerkjes in het Groninger landschap, zijn magische plekken die van elke voorstelling een bijzondere belevenis maken!
De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in het historisch wierdenlandschap van de gemeente Eemsdelta. In het Groninger landschap zie je nog duidelijk terug hoe vroeger de zee veel dichterbij was…

Festival en expositie bezoeken?
Om de expositie te kunnen bezoeken heb je een ticket nodig. Maar dan kun je gelijk alles van het festival zien! Meer weten? Neem een kijkje op de website van TNHB.

Alles is Wonderland in première

Alles is Wonderland in première

Op 29 maart 2024 gaat 'Alles is Wonderland' in première. Het is een inclusieve film over anders kijken. Een aantal cliënten van De Zijlen is te zien in de film. Alles is Wonderland is gemaakt voor...