1. Home
  2.  » 
  3. Nieuws
  4.  » Samenwerking complexe VG doelgroep in Noord-Nederland

Samenwerking complexe VG doelgroep in Noord-Nederland

donderdag 11 mei 2023 | Nieuws

De Zijlen, Alliade, Vanboeijen en Trajectum hebben de handen ineengeslagen om de zorg voor cliënten met een verstandelijke handicap en moeilijk verstaanbaar gedrag te verbeteren. Door kennis en expertise te bundelen willen de vier organisaties de komende jaren een expertisenetwerk rondom de complexe VG-doelgroep in Noord-Nederland vormen. Op 31 januari 2023 werd deze ambitie door de bestuurders Melina Rakic, Eric Zwennis, Vincent Maas en Yonas Tewelde vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Een eerste stap die is gezet in de samenwerking is het opzetten van een expertisenetwerk rondom de complexe VG-doelgroep met een verslaving. Het expertisenetwerk is opgezet in samenwerking met VNN. De komende maanden zal het expertisenetwerk professionals met vragen op het gebied van VG en verslaving gaan adviseren. Een tweede stap in de samenwerking is het vormgeven van een modulair opleidingsprogramma voor zij-instromers op de afdelingen waar cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag wonen. Verwachting is dat in het najaar de eerste zij-instromers op deze nieuwe wijze opgeleid en geworven worden.

De organisaties zijn verheugd de krachten te bundelen en de zorg voor de complexe VG-doelgroep gezamenlijk steeds verder te verbeteren.

Eerste geslaagden certificatenroute

Eerste geslaagden certificatenroute

Gefeliciteerd! In januari 2024 hebben Nachella en Ilse als eerste leerlingen bij De Zijlen hun certificaten ontvangen voor de verkorte route. In september 2023 zijn ze gestart met de...

Nieuw logo De Zijlen

Nieuw logo De Zijlen

Sinds donderdag 11 januari 2024 heeft De Zijlen een nieuw logo met bijpassende huisstijl. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Sintmastee hebben bestuurder Eric Zwennis en voorzitter van de Cliëntenraad...

Lancering expertisenetwerk VG en verslaving

Lancering expertisenetwerk VG en verslaving

Op 16 oktober is het expertisenetwerk VG en Verslaving gelanceerd. Alliade, De Zijlen, Trajectum, Vanboeijen en VNN bundelen in het expertisenetwerk hun krachten en kennis over de complexe VG- en...