Boegbeeld

Het Boegbeeld is een Stadsboerderij met dieren en een theeschenkerij aan de rand van de wijk Lewenborg in de stad Groningen.

Overdekte stal

Het Boegbeeld heeft een grote stal met koeien, paarden, geiten, varkens, konijnen en kippen. In de stal is een binnen-zandbak waar kinderen heerlijk onder dak kunnen spelen. Ideaal voor momenten van slecht weer! Achter de boerderij hebben we een paardenbak waar onze paarden met slecht weer toch buiten kunnen zijn. En is er een grote volière voor de kippen en ander gevogelte.

De dieren worden verzorgd door medewerkers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Dagelijks is er hulp van vrijwilligers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Geniet van onze theeschenkerij en streekproducten

In de theeschenkerij werken medewerkers met een verstandelijke beperking en koffie met eigen gemaakte koeken en taart geserveerd. Ook worden heerlijke pannenkoeken gebakken!

De koeken en taart kunnen ook worden ingepakt voor mee naar huis. In de theeschenkerij verkopen we streekproducten zoals honing, hakhoning, bijenwaskaarsen, textiel en zelfgemaakte producten.
Als je grote aantallen koek of taart wilt afnemen dan graag even bestellen van tevoren. We maken het met plezier voor u klaar!

Terras en speeltuin

Voor de theeschenkerij is een terras met uitzicht op de ingang van onze speeltuin. In de speeltuin zijn verschillende speeltoestellen voor alle kinderen van klein tot groot.

Afhaalpunt De Streekboer

Iedere donderdagmiddag is het Boegbeeld afhaalpunt voor groente, vlees en zuivelpakketten van “de Streekboer” (destreekboer.nl)

Reparatiewerkplaats

Op de vrijdagmiddag is erachter in de boerderij de reparatiewerkplaats van de wijk Lewenborg. De Reparatiewerkplaats is een initiatief van buurtbewoners, De Zijlen en WIJ Groningen

Openingstijden en contact

Wilt u graag zeker zijn van zit plek of wilt u langskomen met een groep voor een rondleiding op de boerderij, dan kunt u afspraken met ons maken: boegbeeld@dezijlen.nl

Boegbeeld is op geopend:
     maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur
     zaterdag en zondag gesloten
     Feestdagen kunnen afwijkende openingstijden hebben. 

 

Boegbeeld

Koerspad 3
9735 AK Groningen

Telefoon (06) 129 86 164
E-mail: boegbeeld@dezijlen.nl