Capellastraat 

De Capellastraat maakt in Zuidhorn onderdeel uit van de “Zorgcampus”. De Zijlen werkt hier nauw samen met Zonnehuisgroep Noord.

Er wordt aan de Capellastraat gewoond in drie woonlagen. Elk woonlaag bestaat uit een aantal studio’s met een eigen voordeur en woonadres. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer en sanitaire ruimte. Tevens heeft iedereen een eigen buitenruimte (balkon of terras).

Op de begane grond en de 1e verdieping bevindt zich een ontmoetingsruimte waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op de begane grond heet dit de huiskamer, de cliënten die op de begane grond wonen hebben meer nabijheid van de groepsleiding nodig. De ontmoetingsruimte voor de 1e en 2e etage is een soort steunpunt, deze is op gezette tijden open.

Cliënten kunnen gezamenlijk eten in de ontmoetingsruimte of in hun eigen studio. Ook bestaat de mogelijkheid om de maaltijden te nuttigen in het restaurant van Zonnehuisgroep Noord.

Werk en vrije tijd
Een deel van de cliënten maakt gebruik van dagbesteding buiten de deur. Anderen maken gebruik van dagbesteding in de multifunctionele ruimte aan de Capellastraat. Deze dagbesteding richt zich ook op de cliënten die senior zijn. De bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten die door het Zonnehuis worden georganiseerd zoals een mannen sociëteit, bingo of zangkoor.

Nachtzorg
De nachtzorg wordt verzorgt door het Zonnehuis via een inluistersysteem. Bij een melding gaat vanuit het Zonnehuis de nachtdienst de melding afhandelen.

Capellastraat

Capellastraat 63
9801 VC Zuidhorn

Telefoon  (0594) 585 858
E-mail: capellastraat@dezijlen.nl