De Hooizolder 62

De Hooizolder 62 is een gespecialiseerde ouderenlocatie met intensieve zorg en begeleiding.
Het ligt midden in de woonwijk Sintmaheerdt met een ruime tuin.
Deze locatie is een woonlocatie voor 24 cliënten. De cliënten wonen in ruime studio’s en hebben per 6 studio’s een gezamenlijke huiskamer tot hun beschikking. Er wordt gewerkt middels het LACCS-programma. Dit programma helpt ons te toetsen of cliënten een goed leven hebben.

Binnen de Hooizolder 62 proberen we een huiselijke sfeer te creëren. Daarbij streven we altijd naar “betekenis boven beperking” en een goed leven voor de cliënten.

Dagbesteding

Het streven binnen de Zijlen is dat alle cliënten extern werk/dagbesteding krijgen. Omdat het om een ouderen locatie gaat bestaat er ook de mogelijkheid van interne dagbesteding. Hierdoor kunnen cliënten die het nodig hebben rustig op starten in de morgen en tussen de activiteiten ruimte voor rust. Op dit moment maken 12 cliënten gebruik van de interne dagbesteding.

Medezeggenschap

De locatie heeft een actieve LMR (locatie medezeggenschapsraad). We zoeken de samenwerking met verwanten omdat wij denken dat goede zorg en een goed leven voor de client niet zonder de inbreng van de verwanten kan.

De locatie bestaat uit 4 professionele teams. Drie zorgteams en een dagbestedingsteam.

De Hooizolder 62

De Hooizolder 62
9356 DR Tolbert

Telefoon (0594) 850120
E-mail: DeHooizolder62@dezijlen.nl