Welkom in de Haven van Leek!

Een bijzondere samenwerking tussen de Gemeente Westerkwartier en De Zijlen.
Een markante plek bij de haven in Leek is het fraai gelegen Havengebouw. Het terras biedt een mooi uitzicht op de boten en het bos van Nienoord. Hier neemt menig bezoeker dan ook graag plaats voor een kopje koffie, thee of glaasje fris. Voor een versnapering of ijsje zijn de gasten eveneens welkom.

Gevarieerd

Cliënten en begeleiders van De Zijlen runnen het Havengebouw. Zij zijn actief in de bediening, in de verkoop, achter de kassa of in de keuken. Dat maakt het werk uiterst gevarieerd. Hebt u een bezoekje aan Nienoord en omgeving in gedachten? Aarzel dan niet en kom gezellig langs voor een drankje met wat lekkers in het Havengebouw.

Parkeren

Komt u met de auto? Parkeer dan op de grote parkeerplaats van Nienoord Park.

 

Openingstijden   Horeca  Havenmeester
Leek aanwezig 
maart

Di t/m Vrij  10.00-16.00 uur 10.00-15.00 uur
Za t/m Ma Gesloten Afwezig
april –

september

Maandag  Gesloten
13.00 – 16.00 uur
Di t/m Vrij  10.00-16.00 uur
13.00 – 16.00 uur
Zaterdag Gesloten Gesloten
Zondag 13.00-17.00 uur 13.00 – 16.00 uur
oktober 

 

 
Di t/m Vrij  10.00-16.00 uur 10.00-15.00 uur
Za t/m Ma Gesloten Afwezig
november –
februari
ma t/m zo Gesloten Niet aanwezig

 

Havenmeester

Sinds 2016 is De Zijlen havenmeester van de Haven in Leek. De haven in Leek grenst aan het Leekstermeer en is centraal gelegen tussen het landgoed Nienoord en op loopafstand van het centrum van Leek.

Voorzieningen

De haven heeft plaats voor ongeveer 85 boten en beschikt over elektriciteit. In het havengebouw is een toilet- en doucheruimte met een vuilwaterstation. Ook heeft de haven een trailerhelling waar u uw boot in- en uit het water kunt laten gaan. Bij aankomst melden bij het Havengebouw.

Havengebouw

Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, dat volledig wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers van De Zijlen. Hier kunnen bezoekers en recreanten dagelijks op het terras en in de havengebouw terecht voor een kopje koffie, ijs en andere versnaperingen. Het havengebouw is ook een tussenstop voor kanoërs van het kanocentrum Lettelbert. Ook wandelaars en fietsers kunnen hier prima terecht voor een horecastop.

Trailerhelling

In de haven is een trailerhelling aanwezig. Het is verplicht om auto en aanhanger te stallen op de grote parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.

Vergunning voor een vaste ligplaats

Een vergunning voor een vaste ligplaats in de haven Leek of steiger langs het Hoofddiep dient u altijd schriftelijk aan te vragen bij De Zijlen.
Hiervoor kunt u gebruik maken van het formulier aanvraag ligplaats haven Leek.
Het opzeggen van een ligplaats moet u ook altijd schriftelijk aangeven bij De Zijlen.

Beide formulieren kunnen hierboven worden gedownload en kunnen ingevuld worden ingeleverd bij de havenmeester. Zij zullen zorgen voor verwerking bij de administratie.

Een informatieboekje kunt u ophalen in het Havengebouw.

Havengebouw/Havenmeester Leek

Nienoordshaven 2
9351 CZ Leek

06 – 12 99 46 69
E-mail: havengebouw@dezijlen.nl