Welkom in de Haven van Leek!

Een bijzondere samenwerking tussen de Gemeente Westerkwartier en De Zijlen.
Een markante plek bij de haven in Leek is het fraai gelegen Havengebouw. Het terras biedt een mooi uitzicht op de boten en het bos van Nienoord. Hier neemt menig bezoeker dan ook graag plaats voor een kopje koffie, thee of glaasje fris. Voor een versnapering of ijsje zijn de gasten eveneens welkom.

Gevarieerd

Acht cliënten en vier begeleiders van De Zijlen runnen het Havengebouw. Zij zijn actief in de bediening, in de verkoop, achter de kassa of in de keuken. Dat maakt het werk uiterst gevarieerd. Hebt u een bezoekje aan Nienoord en omgeving in gedachten? Aarzel dan niet en kom gezellig langs voor een drankje of een heerlijke lunch in het Havengebouw.

Openingstijden   Horeca  Havenmeester Leek aanwezig 
1 april –

30 september

Maandag  Gesloten
09.00 – 16.00 uur
Di t/m Vrij  10.00 – 16.30 uur
09.00 – 17.00 uur
Za en Zon 10.00 – 17.00 uur 09.30 – 17.30 uur

1 oktober –
31 maart

Maandag

Gesloten

09.00 – 16.00 uur

Di t/m Vrij

10.00 – 16.00 uur

09.00 – 16.00 uur

Za en Zon

Gesloten

 Niet aanwezig

 

Havenmeester

Sinds 2016 is De Zijlen havenmeester van de Haven in Leek. De haven in Leek grenst aan het Leekstermeer en is centraal gelegen tussen het landgoed Nienoord en op loopafstand van het centrum van Leek.

Voorzieningen

De haven heeft plaats voor ongeveer 85 boten en beschikt over elektriciteit. In het havengebouw is een nieuwe toilet- en doucheruimte met een vuilwaterstation. Ook heeft de haven een trailerhelling waar u uw boot in- en uit het water kunt laten gaan. Bij aankomst melden bij het Havengebouw.

Havengebouw

Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, dat volledig wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door medewerkers van De Zijlen. Hier kunnen bezoekers en recreanten dagelijks op het terras en in de havengebouw terecht voor een kopje koffie, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Het havengebouw is ook een tussenstop voor kanoërs van het kanocentrum Lettelbert. Ook wandelaars en fietsers kunnen hier prima terecht voor een horecastop.

Trailerhelling

In de haven is een trailerhelling aanwezig. Het is verplicht om auto en aanhanger te stallen op de grote parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.

Vergunning voor een vaste ligplaats

Een vergunning voor een vaste ligplaats in de haven Leek of steiger langs het Hoofddiep dient u altijd schriftelijk aan te vragen bij De Zijlen.
Hiervoor kunt u gebruik maken van het formulier aanvraag ligplaats haven Leek.
Het opzeggen van een ligplaats moet u ook altijd schriftelijk aangeven bij De Zijlen.

Beide formulieren kunnen hierboven worden gedownload en kunnen ingevuld worden ingeleverd bij de havenmeester. Zij zullen zorgen voor verwerking bij de administratie.

Een informatieboekje kunt u ophalen in het Havengebouw.

Havengebouw/Havenmeester Leek

Nienoordshaven 2
9351 CZ Leek

(0594) 517 557  of  06 – 12 99 46 69
E-mail: havengebouw@dezijlen.nl