Helperwestsingel

De Helperwestsingel is een Trainingshuis voor jongeren van 18 tot 23 jaar, gelegen in de stad Groningen. Iedere jongere heeft een eigen appartement met een eigen voordeur, keuken, badkamer en toilet.

Dagelijks is er begeleiding aanwezig en ’s nachts is er een slaapdienst. Het kan voorkomen dat er afspraken buiten de locaties zijn waardoor er overdag momenten kunnen zijn dat er geen begeleiding fysiek aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat jongeren hier hun hulpvraag enigszins uit kunnen stellen.

Wanneer jongeren op de Helperwestsingel komen wonen is hun perspectief dat zij hierna, zelfstandig gaan wonen met (zo nodig) ambulante begeleiding.
De begeleiding maakt individuele begeleidingsafspraken met de jongeren, deze afspraken vinden zoveel mogelijk plaats in het eigen appartement. Je werkt aan je eigen doelen en samen met je persoonlijk begeleider bekijk je wat er nodig is en welke stappen gezet moeten worden om je doelen te bereiken. Wat je hierin zelf kan doe je zelf, daar waar dit nog niet lukt doen we het samen.

Door samen te wonen in een appartementencomplex leren de jongeren rekening te houden met elkaar en een ‘goede buur’ te zijn. Met elkaar zijn de jongeren verantwoordelijk voor het netjes houden van de centrale gang/trappenhuis. Je appartement is je thuis, er is aandacht voor eigendom en zeggenschap. Zo gewoon waar mogelijk staat centraal.

De Helperwestsingel is gelegen in Groningen, in de wijk Helpman. Er is een goede verbinding met het openbaar vervoer en met 10 minuten fietsen ben je in de binnenstad of op het centraal station. Verschillende winkels en supermarkten zijn op loopafstand.

Nachtzorg

‘s Nachts is de slaapdienst aanwezig.

Compaz Jeugd

Helperwestsingel is een onderdeel van Compaz Jeugd

Helperwestsingel

Helperwestsingel 33-7
9721 BB Groningen

Telefoon 06 – 1093 1903
E-mail: helperwestsingel@compaz-jeugd.nl
Website: compaz-jeugd.nl