Het Koetshuis

Het Koetshuis ligt in de wijk Sintmaheerdt in Tolbert en is verdeeld in 6 units met ieder 4 studio’s en 1 gemeenschappelijke ruimte. De bovenverdieping is bereikbaar met een lift. De woonvorm is bedoeld voor cliënten met een complexe gedragsproblematiek. Het kenmerkt zich door het aanbieden van een beschutte omgeving. Er is veel ruimte voor eigen privacy, waar gewenst kunnen cliënten elkaar ontmoeten, maar ook de eigen studio gebruiken.

De studio’s hebben een gevarieerde inrichting, naast een eigen gecombineerde douche/toilet is er in 4 studio’s een bad geplaatst en hebben 10 studio’s een kitchenette.

Het Koetshuis is een nieuwe straat in de wijk Sintmaheerdt in Tolbert. De medische basisvoorzieningen zijn in de onmiddellijke nabijheid en het centrum van Leek of Tolbert is op fietsafstand.

De mogelijkheid om op loopafstand werk of dagbesteding te krijgen is aanwezig, het aanbod van werk en dagbesteding is ruim voor handen. In het Koetshuis zijn mogelijkheden om de vrije tijd in te vullen, maar in de nabije omgeving is een groot aanbod aan activiteiten.

Nachtzorg

Cliënten kunnen bij acute zorgvragen een beroep doen op de nachtdienst van Sintmaheerdt. Standaard is er voor iedere cliënt een inluistersysteem, waar nodig kan dit uitgebreid worden met andere mogelijkheden om goede nachtzorg te verlenen.

Het Koetshuis

Het Koetshuis 1
9356 DL Tolbert

Telefoon (0594) 850 391
E-mail: HetKoetshuis@dezijlen.nl