Lindehoeve

Aan de Bousemalaan in Tolbert staan studio’s en appartementen.

De Lindehoeve biedt verschillende woonmogelijkheden. Op de begane grond van het hoofdgebouw zijn twee keer zes studio’s met gezamenlijke huiskamers. De studio’s bestaan uit een zit-slaapkamer, badkamer en een kitchenette. Op de eerste verdieping zijn zeven appartementen. Deze bestaan uit een woonkamer met keuken en een slaapkamer met ruime badkamer. Deze appartementen zijn bereikbaar met een lift. In de nabij gelegen appartementen zijn nog 17 appartementen, waarvan 5 nieuw en 9 op de begane grond.

De Lindehoeve biedt 24 uurs zorg, het aantal begeleidingsuren in de appartementen is afgestemd op de vraag van de cliënten.

Werk en vrije tijd

Cliënten gaan overdag naar hun werk of dagbesteding. In hun vrije tijd maken cliënten gebruik van activiteiten georganiseerd door De Zijlen, De Brug of reguliere clubs en verenigingen, zij worden daarbij ondersteund door een grote groep vrijwilligers.

De Lindehoeve heeft een multifunctionele ruimte waar cliënten na hun werk samenkomen voor een kop koffie en een praatje. Ook kan daar samen gegeten worden, dit als men niet kiest voor zelf koken of de maaltijd in het eigen appartement te gebruiken. Het centrum van Tolbert is op loopafstand voor boodschappen, ook komt de SRV-wagen langs voor cliënten die niet zelfstandig naar het dorp kunnen.

De Lindehoeve heeft een eigen auto en maakt gebruik van ouderenvervoer Leek.

Dagactiviteiten De Lindehoeve

In de multifunctionele ruimte en 1 van de huiskamers wordt 5 dagen in de week dagactiviteiten aangeboden. Het merendeel van de cliënten die hier aan deelnemen, wonen ook in de Lindehoeve, maar er komen ook cliënten uit andere locaties. Activiteiten zijn onder andere beweging, muziek, soosachtige activiteiten, handenarbeid en handwerken. Cliënten maken hierin individuele keuzes.

Een aantal cliënten komt naar de Lindehoeve om huishoudelijke werkzaamheden te doen.

Nachtzorg

‘s Nachts is 1 slaapdienst aanwezig. Voor cliënten die niet zelfstandig de slaapdienst kunnen alarmeren, wordt die ondersteund door de meldbank van De Zijlen. De meldbank informeert de slaapdienst als zij beweging of geluid constateren bij cliënten waar deze domotica is geactiveerd.

Lindehoeve

Bousemalaan 1
9356 TN Tolbert

Telefoon (0594) 850 460
E-mail: lindehoeve@dezijlen.nl