1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

De Zijlen geeft ambulante begeleiding. Dat betekent dat je hulp krijgt op afstand. Op basis van jouw indicatie of beschikking komen we bij jou thuis. Jij geeft aan waar je hulp bij kunt gebruiken. We ondersteunen je dan om zoveel mogelijk zelf te doen. Lukt dat niet? Dan kijken we hoe we het samen kunnen doen en soms neemt de ambulant begeleider het van je over.

Er zijn mensen die bijvoorbeeld ondersteuning krijgen bij:

  • De opvoeding van kinderen
  • Het vinden van werk of het regelen van zaken op je werk
  • Het invullen van ingewikkelde formulieren
  • Contact met instanties
  • Het leren van nieuwe dingen

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Het kan zijn dat jij een heel andere vraag hebt. Stel hem gerust eens. Wie weet wat wij voor jou kunnen betekenen.

Samen met je ambulant begeleiders kijk je wat jij nodig hebt aan begeleiding of wat de gemeente met je heeft afgesproken. De hulpvragen die je hebt, schrijf je samen met je ambulant begeleider in een plan. De Zijlen werkt met 2 ambulant begeleiders bij jou of je gezin. Ze komen niet tegelijk. Maar de ambulant begeleiders kunnen elkaar vervangen tijdens vakantie en ziekte. Op die manier krijg je met zo min mogelijk nieuwe begeleiders te maken. De ambulant begeleiders spreken met jou op vaste dagen en tijden af of ze plannen tijdens iedere huisbezoek een nieuwe afspraak. Dat ligt aan wat voor jou of je gezin goed werkt.

Indicatie of beschikking

Om begeleiding van De Zijlen te krijgen, heb je een Wlz-indicatie of een beschikking van de Wmo of de Jeugdwet nodig. Meer weten? Klik hier.

Ambulante teams

Er zijn verschillende ambulante teams met medewerkers verspreid over de hele provincie Groningen. Wil je weten of je ambulante ondersteuning kunt krijgen van De Zijlen? Neem dan contact met ons op via: