1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » Een leuke woonplek

Een leuke woonplek

Wonen in je eigen studio of appartement, voorzien van je eigen toilet en douche, dat kan bij De Zijlen!. Wij bieden je een vertrouwde plek waar je je thuis voelt en jezelf kunt zijn. Studio’s en appartementen zijn vaak onderdeel van een groter wooncomplex, inclusief een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen de bewoners anderen ontmoeten, tv kijken of een spelletje doen.

In stad en ommeland

De Zijlen telt zo’n veertig woonvormen verspreid over de provincie Groningen. De meeste woonlocaties liggen midden in of aan de rand van het dorp of de stadswijk. Vaak met de bushalte en winkelcentrum op loopafstand. Daar waar mogelijk genieten bewoners mee van de activiteiten in hun directe woonomgeving, zijn ze vrijwilliger, werken ze in de plaatselijke supermarkt of zijn ze actief voor bedrijven en organisaties in hun wijk of dorp. De bewoners gaan overdag naar school, dagbesteding of werk. Of ze genieten van belevingsgerichte activiteiten op de woonlocatie, zoals de mensen met meervoudige beperkingen, senioren of bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Trainingshuizen voor jongeren

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, met een licht verstandelijke beperking wonen in één van de trainingshuizen van De Zijlen. Daar leren zij allerlei vaardigheden op weg naar zelfstandig wonen, al dan niet met begeleiding. Denk aan leren omgaan met geld, het runnen van de huishouding, op zoek naar werk of het leggen en onderhouden van contacten met anderen. Kijk hier voor meer informatie over jongeren.

Levensbestendig wonen

We worden steeds ouder. Dat geldt voor iedereen, ook voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dit betekent dat De Zijlen gaandeweg meer zorg en begeleiding biedt aan steeds ouder wordende cliënten. Denk aan een toename van fysieke klachten of dementie. Het uitgangspunt van De Zijlen is levensbestendig wonen. Dit betekent dat je levenslang en levensbreed bij De Zijlen kunt wonen.

Waar kun je wonen bij De Zijlen?

Wil je weten waar je kunt wonen bij De Zijlen? Of wil je meer informatie over een bepaalde locatie? Klik dan hier

 

Meer weten of aanmelden? Wil je weten of je begeleiding van De Zijlen kunt krijgen? Neem dan gerust contact op.