1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » Kind, jeugd & gezin

Kind, jeugd & gezin

Samen met u

Nauwe samenwerking met u als ouders is voor De Zijlen essentieel. Wij gaan samen met u op zoek naar een vertrouwde omgeving, waarin uw zoon of dochter zich in zijn of haar eigen tempo kan ontplooien. We hebben regelmatig contact, want als ouder kent u uw kind het beste. Wij kijken allereerst naar wat u belangrijk vindt in de opvoeding. De persoonlijk begeleider stelt samen met u – en wanneer het kind ouder is samen met de jongere – een cliëntplan op. Verloopt alles nog naar wens? Is bijstelling van de begeleiding nodig? Dit bespreken we regelmatig samen, eventueel met de leerkracht van de school erbij.

Expertise

Onze medewerkers zijn opgeleid om de specifieke opvoedings- en begeleidingstrajecten goed te kunnen begeleiden. Wij kennen de laatste inzichten en succesvolle methoden. Waar nodig worden gedragsdeskundigen, logopedisten en andere specialisten ingeschakeld.

Gezinsondersteuning

Mijn kind wil niet naar bed. Wat kan ik doen? Kon iemand mij maar een ondersteuning bij de verzorging. Waar vind ik zo iemand? Ik wil graag iets meer tijd voor mijn andere kinderen. Kan dat? Heeft u deze of andere vragen?

Kinderdagcentra

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd kinderdagcentrum voor uw zoon of dochter? Dan kan het kinderdagcentrum Maricja in Nuis of Ilmarinen in Groningen misschien iets voor u betekenen.

Wonen voor jongeren

De Zijlen is er ook voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. We bieden woonbegeleiding aan jongeren in een appartement of kamer. Zij leren vaardigheden om actief te kunnen meedoen in de maatschappij.

Logeren

Uit logeren gaan is vaak een feestje! Nieuwe vrienden maken en samen leuke dingen doen. Voor kinderen met een verstandelijke beperking is logeren niet altijd mogelijk. Bij De Zijlen kan het wel.

Gezinshuis

Soms gaat het thuis niet meer en nemen ouders het moeilijke besluit dat hun kind – soms deels – ergens anders moet gaan wonen. Een gezinshuis kan in dat geval uitkomst bieden.

Compaz Jeugd

Compaz is een onderdeel van De Zijlen en is specifiek voor jongeren met een licht verstandelijke beperking of een beneden gemiddelde intelligentie en/of bijkomend gedragsproblematiek.

> naar compaz-jeugd.nl