1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » Vrije tijd

Vrije tijd

Iets leuks doen in je vrije tijd, hoort ook bij een aangename woonplek. Het zorgt voor plezier en ontspanning en je ontmoet andere mensen. Voor de één betekent vrije tijd lid worden van een plaatselijke sportclub met een G-team. Een ander doet liever vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij. Het kan ook zijn dat een cliënt kiest voor af en toe op stap gaan met een vrijwilliger. De mensen van De Zijlen helpen elke bewoner om iets te vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast maken veel bewoners met plezier gebruik van dat wat hun directe omgeving biedt aan activiteiten.

Vrijetijdsbureau

De Zijlen heeft een vrijetijdsbureau. De mensen van het vrijetijdsbureau organiseren activiteiten en geven advies over de invulling van vrije tijd. De activiteiten zijn heel divers. Denk aan sport, muziek tot grote evenementen. Zo zijn er de wekelijkse activiteiten bijvoorbeeld in Tolbert als de soos, disco, zwemmen en judo. En de jaarlijkse evenementen als Carnaval, Truckersdag en Sintmarun. Ook bij vragen over aangepaste vakanties, denken de mensen van dit bureau graag mee. Hun motto is: ‘Iedereen moet kunnen meedoen. Mensen met een beperking hebben het recht om zich bij een sportclub naar keuze aan te sluiten. Ze hebben het recht om vrije tijd op hun eigen manier in te vullen.’ Kijk op vrijetijdsbureau.nl

Vrijetijdsbureau

Houd je van sport of muziek? Of van knutselen of winkelen? Bij De Zijlen is een speciaal Vrijetijdsbureau dat van alles organiseert.

Vrijwilligers

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden? Kom eens praten! Vrijwilligers zijn voor De Zijlen van onschatbare waarde.

Sintmarun

De Sintma-run wordt georganiseerd voor locatie Sintmaheerdt en een aantal omliggende locaties in het Westerkwartier.