1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » 
  5. Vrije tijd
  6.  » Vrijwilliger is ‘plezier voor twee!’

Vrijwilliger is ‘plezier voor twee!’

Lijkt het u leuk om samen iets te doen met iemand met een verstandelijke beperking? Bijvoorbeeld tuinieren, wandelen, winkelen, fietsen of computeren? Dan is vrijwilliger worden bij De Zijlen wellicht iets voor u! Dankzij vrijwilligers leren cliënten nieuwe mensen kennen. Zo kunnen ze hun vrienden- en kennissenkring uitbreiden.

Vrijwilligervacatures

Wandel- en koffiedrink-maatje gezocht

(Tolbert)   Voor mannelijke bewoner met een verstandelijke beperking van locatie De Wieling in Tolbert zoeken we een vrijwilliger om samen leuke dingen te doen zoals: wandelen koffie te drinken stukje rijden even naar het dorp De bewoner vindt het leuk om iets voor...

Maatjes gezocht

(Tolbert)   We zijn op zoek naar mensen die als maatje iets leuks willen doen met mensen met een verstandelijke beperking die wonen op locatie De Wieling in Tolbert. Te denken valt aan: wandelen koffie te drinken fietsen op een duofiets samen muziek maken lunchen,...

Vijfhonderd vrijwilligers

De Zijlen telt niet alleen beroepskrachten, maar ook ruim vijfhonderd vrijwilligers. Zij spelen een heel belangrijke rol in het leven van de mensen met een verstandelijke beperking. Vrijwilligers hebben alle aandacht en tijd voor de bewoner. Dankzij hen doen zij nieuwe ervaringen op. Dat vergroot de wereld van zowel cliënt als vrijwilliger.

Voor elk wat wils

Iedereen van achttien jaar of ouder kan vrijwilliger worden. De ene vrijwilliger komt op bezoek of de cliënt bezoekt de vrijwilliger. Een ander gaat mee winkelen of naar een club. Het kan ook gaan om samen fietsen, vissen of knutselen. Er wordt rekening gehouden met de interesses van beide partijen. U kunt eenmaal per week een uurtje vrijwilliger zijn of eenmaal per maand. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u er in wilt steken. Vrijwilligerswerk is er overdag of in de avonduren. De meeste vrijwilligers laten weten dat het hen vooral voldoening oplevert. Gewoon iets doen voor en samen met een ander. Alle vrijwilligers kunnen rekenen op begeleiding vanuit De Zijlen. Onkosten worden vergoed en ook voor uw verzekering wordt gezorgd.

Meer weten of aanmelden?

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan gerust contact op.
Telefoon: (0594) 850 424
E-mail: geeske.tuma@dezijlen.nl

 

Onvrede, zorgen of klachten?

Bent u vrijwilliger en heeft u onvrede, zorgen of klachten? Klik dan hier.