1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » Werk en Dagbesteding

Werk en Dagbesteding

Leuk werk doen wat ertoe doet en waar je van leert, wie wil dat niet? Dat levert sociale contacten op, structuur in het leven, een zekere status en zelfvertrouwen. De Zijlen heeft talloze mogelijkheden, variërend van belevingsgerichte activiteiten tot werken bij een bedrijf in de buurt. Of aan de slag bij een werk/leerbedrijf.

Samen op zoek

De mensen van De Zijlen gaan graag samen met jou op zoek naar wat bij jou past. Zo wil de één misschien aan het werk bij een bedrijf. Of een cursus volgen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Voor een ander is werken in een groep op één van onze dagbestedingslocaties prettiger. Dat kan allemaal. Samen bekijken we alle mogelijkheden, op zoek naar een passende plek. Ben je na een tijdje uitgekeken op een bepaalde werkplek of wil je op basis van nieuw aangeleerde vaardigheden elders aan de slag? Dan gaan we samen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ook voor mensen met een meervoudige beperking en senioren met een verstandelijke beperking heeft De Zijlen passende dagbesteding.

Werken bij een bedrijf

Het team Werkbemiddeling van De Zijlen helpt mensen aan het werk bij een bedrijf of organisatie. Dit betekent werken bij een verzorgingshuis, een boer, een school, gemeentehuis, bakker, supermarkt of bijvoorbeeld een cateraar. De werkbemiddelaars zorgen niet alleen voor een goede match tussen bedrijf en medewerker, maar begeleiden ook op de werkplek.

 

Meer weten?

Dagbesteding

In een werk & dagbestedingsgroep worden werk en dagbesteding gecombineerd. Het soort werk en dagbesteding dat De Zijlen biedt, is heel gevarieerd.

Werkbemiddeling

Het kan zijn dat je op een gegeven moment wel iets anders wil. Bijvoorbeeld aan de slag bij de plaatselijke supermarkt, een boerderij of in een verzorgingshuis. Dan kun je werken via Werkbemiddeling van De Zijlen.