’t Rinket

Werk en dagbesteding in Zuidhorn met een atelier, kaarsenmakerij en cadeau-groep. Ook kar-WIJ heeft hier zijn thuisbasis.

Beleving
Binnen een sfeervol ingericht lokaal worden activiteiten aangeboden die gericht zijn op ervaren; je kunt daarbij denken aan muziek luisteren, bakken, koken, afwassen, handzeep maken, kleurig sorteerwerk en kleine knutselactiviteiten.

Kunst en ambacht
Binnen de ruimte wordt gewerkt aan twee werksoorten: Atelier en Kaarsenmakerij. Werken in het atelier is werken met kunst. Naast tekenen en schilderen worden ook kunstvoorwerpen van papier-maché gemaakt. We werken aan de hand van thema’s en opdrachten. Kunstenaars krijgen bij verkoop een gedeelte van de opbrengst en werken mee aan exposities.
Kaarsen worden in allerlei vormen gegoten en worden geleverd aan twee winkels van De Zijlen maar ook derden kunnen kaarsen bestellen. Zo voorziet de kaarsenmakerij de Postwagen in Tolbert van tafelkaarsen.
In het Rinket bevindt zich ook een verkooppunt hier worden aan particulieren de diverse ambachtelijke producten aangeboden.

kar-WIJ
De werkzaamheden die hieronder vallen zijn: het rondbrengen van bestellingen en boodschappen. Het rapen van zwerfvuil en het schoonmaken van kleedkamers op een plaatselijke sportpark, het wekelijks verversen van de bloemetjes op de tafels in de grote ruimte van ‘t Zonnehuis. Op de donderdag verzorgen wij de lunch voor de ambtenaren in het gemeentehuis en op de vrijdag verzorgen wij een aantal klussen binnen de dierenweide Zodiak in Zuidhorn.

 

’t Rinket

Hooiweg 6
9801 AJ  Zuidhorn

Telefoon (0594) 500 857
E-mail: karWIJ-Rinket@dezijlen.nl