Bloemenstaete

In Bloemenstaete wonen 28 cliënten met een verstandelijke beperking. De appartementen bestaan uit een woonkamer met keukenblok, slaapkamer en badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke ontmoetingsruimte waar ook senioren komen die woonachtig zijn in een aparte vleugel van Bloemenstaete. Tussen de senioren en de bewoners van de Zijlen is veel vriendschappelijk burencontact. Ook worden er regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Door de week wordt gebruik gemaakt van een centrale maaltijdvoorziening. In de weekenden wordt er gezamenlijk gekookt. De cliënten eten samen in de huiskamers, in de ontmoetingsruimte of in hun eigen appartement. Belangrijke aandachtspunten in Bloemenstaete zijn: maatschappelijke participatie, een gezonde leefstijl en aandacht voor de ouder wordende cliënten.

Werk & vrije tijd 
Overdag gaat iedereen naar werk of dagbesteding. Enkele oudere cliënten maken gebruik van de dagbesteding die ’s middags in Bloemenstaete wordt geboden.
Sappemeer is prima bereikbaar per bus. Parkeren bij de Bloemenstaete is geen probleem.

Nachtzorg  
’s Nachts kunnen de bewoners een beroep doen op de slaapdienst. Wanneer dit nodig is kan er een uitluistersysteem worden ingeschakeld.

Bloemenstaete

Asterstraat 17A
9611 GG Sappemeer

Telefoon (0598) 38 00 05
E-mail: bloemenstaete@dezijlen.nl