Sintmastee

Sintmastee is een multifunctioneel centrum. Zorg en ontmoeting staan hier centraal. Cliënten van De Zijlen gaan naar Sintmastee voor hun dagbesteding en naar de medische dienst van De Zijlen.

Ook wordt de ontmoeting tussen bewoners van de wijk Sintmaheerdt en cliënten op vele denkbare manieren gestimuleerd. Zij ontmoeten elkaar in het café of op het terras, maar ook tijdens de activiteiten die hier georganiseerd worden.

Groepen en activiteiten
Bij de dagbesteding zijn vier groepen met 5 of 6 cliënten. Groepsruimtes zijn naar elkaar toegankelijk d.m.v. een (schuif)deur. Daardoor kan er worden samengewerkt.

Voor twee groepen geldt dat er niet te veel directe prikkels zijn. De ligging is wat meer beschut. Vanuit deze groepen is een directe toegang tot de snoezelruimte, de tuinruimte is beschut en heeft een vaste schommel.

Voor de twee andere groepen is er meer directe beleving en interactie. De tuinruimte is vrij open en er is direct zicht op alles wat op het plein gebeurt.

Daarnaast wordt er op 4 momenten per week gebruik gemaakt van de beweegzaal. Dat zijn momenten waarop wat grotere en gecombineerde activiteiten op gebied van muziek, bewegen, BIM (beleven in muziek) plaatsvinden.

Sintmastee

Spant 1
9356 EA Tolbert

Telefoon (0594) 850 369