Met de donatie van Stichting Vrienden van De Zijlen hebben wij een rolstoelfiets aan kunnen schaffen. Ook onze bewoners in een rolstoel kunnen nu de wind door hun haren voelen tijdens het fietsen.

De Stichting Vrienden van De Zijlen heeft ten doel het ondersteunen van de activiteiten en doelstellingen De Zijlen.  Dit doet ze door fondsen te werven, het beheren van (donatie)gelden en het toekennen van aanvragen voor locaties van De Zijlen.

Wat kunt u doen als vriend?

Als vriend van De Zijlen kunt u een (financiële) donatie doen. U kunt ook een donatie doen specifiek voor een bepaalde locatie (geoormerkt). Meer weten? Neem dan contact op met de stichting via e-mail: secretaris@vriendenvandezijlen.nl

Aanvraag doen bij Stichting Vrienden van De Zijlen

Locaties van De Zijlen kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage. Het locatiehoofd moet deze aanvraag doen bij de stichting. De Stichting beoordeelt de aanvraag en beslist over toekenning. Aanvraag doen? Neem contact op met de stichting via secretaris@vriendenvandezijlen.nl.

De Stichting Vrienden van De Zijlen

Bestuur:

  • Ite Siegers – voorzitter
  • Jacob Euwema – penningmeester
  • Gerrit Heuker – secretaris

Contact via secretaris@vriendenvandezijlen.nl

Lees hier het beleidsplan van de Stichting Vrienden van De Zijlen.

 

Stichting ZorgDier leidt vrijwilligers met hun huisdier op en koppelt ze aan mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die ziek zijn of een traumatische ervaring hebben.
Ze bezoeken dan met hun huisdier op regelmatige basis cliënten individueel of in groepsverband. In het voorjaar van 2023 hebben 10 baasjes met hun hond het opleidingstraject succesvol afgerond en zijn gekoppeld aan een aantal cliënten en locaties van De Zijlen. Ze zijn verspreid over het hele werkgebied van De Zijlen aan de slag gegaan, van Onstwedde, tot Appingedam, tot Nuis en daar tussenin.

Dit project om een aantal nieuwe ZorgDier teams op te leiden en te matchen met cliënten van De Zijlen is financieel mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van De Zijlen.

Project Zorgdier bij De Zijlen

Bankrekening NL54ABNA0229421563

Kamer van Koophandel: 02064005

Fiscaalnummer: 816178070