Bestuur:

  • Ite Siegers – voorzitter
  • Jacob Euwema – penningmeester
  • Gerrit Heuker – secretaris

Contact via secretaris@vriendenvandezijlen.nl

Lees hier het beleidsplan van de Stichting Vrienden van De Zijlen.

 

De Stichting Vrienden van De Zijlen heeft ten doel het ondersteunen van de activiteiten en doelstellingen De Zijlen.  Dit doet ze door fondsen te werven, het beheren van (donatie)gelden en het toekennen van aanvragen voor locaties van De Zijlen.

Wat kunt u doen als vriend?

Als vriend van De Zijlen kunt u een (financiële) donatie doen. U kunt ook een donatie doen specifiek voor een bepaalde locatie (geoormerkt). Meer weten? Neem dan contact op met de stichting via e-mail: secretaris@vriendenvandezijlen.nl

Aanvraag doen bij Stichting Vrienden van De Zijlen

Locaties van De Zijlen kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage. Het locatiehoofd moet deze aanvraag doen bij de stichting. De Stichting beoordeelt de aanvraag en beslist over toekenning. Aanvraag doen? Neem contact op met de stichting via secretaris@vriendenvandezijlen.nl.

Vacatures

De Stichting Vrienden van De Zijlen zoekt:

Met een bijdrage van de Vrienden van De Zijlen zijn al vele mooie dingen gerealiseerd. Lees hieronder een aantal voorbeelden.

Eindelijk weer onderweg….!
Wanneer je een nieuwe start maakt, en weer echt opnieuw begint, lijkt het soms alsof je terug bij af bent. Alles moet wennen; nieuwe woonplek, nieuwe mensen, nieuwe spullen, nieuwe werkplek, en ga zo maar door. Het betekent ook dat je veel bent verloren wat je had, waar je vertrouwd mee was en waar je alles kende en wat voor jou als ’thuis’ voelde. Ook met de niet fijne kanten.

Dirk begint opnieuw. Een start bij het wonen in Marum, met nieuwe begeleiders, nieuwe kamer, nieuwe huisraad, nieuwe werkplek, nieuwe buren. Maar ook nieuwe regels, nieuwe gewoontes. Voor Dirk was de start misschien nog veel meer dan voor anderen een nieuw begin. Dirk is veel verloren, dit doet hem pijn. Hoewel blij met de nieuwe plek en een leuke werklocatie, is er ook veel gevoel van verlies. Zo had Dirk geen spullen meer, alles moest opnieuw aangeschaft. Het budget bleek veel te klein om alles weer in te richten naar wat hij gewend was. Gelukkig is via kringloopwinkels veel voor weinig aangeschaft en was er in ieder geval weer wat huiselijkheid gecreëerd op zijn kamer.

Dirk had nog één wens, en dat was dat hij lekker met een fiets naar zijn werk kon gaan, tien kilometer vanaf zijn woonplek. Helaas was het budget hiervoor niet toereikend. Samen met zijn begeleider heeft Dirk gekeken naar wat hij graag zou willen en wat het beste zou passen bij de afstanden die hij dagelijks wil fietsen. Via een tip van de collega’s heeft de begeleider Vrienden van de Zijlen de vraag gesteld om Dirk financieel te ondersteunen in de wens van Dirk. Al snel kwam het positieve bericht van toekenning van een mooi bedrag! Samen met de bewindvoerder is gekeken naar een aanvulling van dit bedrag tot de benodigde som voor de aanschaf van de fiets.

Deze week was het dan eindelijk zover; Dirk heeft bij de fietsenmaker een fiets aan kunnen schaffen en direct een stuk gefietst en een mooie foto gemaakt. Binnenkort kan Dirk op zijn nieuwe fiets naar zijn werk. Hij is blij en dankbaar voor de steun van Vrienden van De Zijlen en kan nu op weg de toekomst in.

Een fiets voor Dirk

Mede door een bijdrage van Stichting Vrienden van De Zijlen is de inclusieve film Alles is Wonderland gemaakt. De film is op vrijdag 29 maart 2024 in première gegaan.
De bijdrage van de Vrienden van De Zijlen is besteed aan de persoonlijke theatrale en muzikale ontwikkeling van de spelers en een deel begeleiding bij het repetitieproces.

De film Alles is Wonderland geeft een inkijk in de leefwereld van mensen die begeleid wonen en/of werken. De verhaallijn van de film is geïnspireerd op het verhaal van Alice in Wonderland. Nu is het alleen niet Alice maar de werkverslaafde ondernemer Aad die in Wonderland terecht komt. Aad heeft een zus die soms wat hulp nodig heeft, maar Aad heeft nooit tijd voor haar. Tot hij op een dag door zijn zus en een wit konijn in een tunnel wordt geduwd.

Cliënten van locatie Hornerheem van De Zijlen, Cosis, werkpodium Kraack, werktheater Ookfijn en de Olmenes hebben een rol in de film. De film heeft een lengte van drie kwartier. Nieuwsgierig naar de film? Lees meer op de website van de Ketelstichting.

Inclusieve film: Alles is wonderland

Stichting ZorgDier leidt vrijwilligers met hun huisdier op en koppelt ze aan mensen met een verstandelijke beperking, of mensen die ziek zijn of een traumatische ervaring hebben.
Ze bezoeken dan met hun huisdier op regelmatige basis cliënten individueel of in groepsverband.

In het voorjaar van 2023 hebben 10 baasjes met hun hond het opleidingstraject succesvol afgerond en zijn gekoppeld aan een aantal cliënten en locaties van De Zijlen. Ze zijn verspreid over het hele werkgebied van De Zijlen aan de slag gegaan, van Onstwedde, tot Appingedam, tot Nuis en daar tussenin.

Dit project om een aantal nieuwe ZorgDier teams op te leiden en te matchen met cliënten van De Zijlen is financieel mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van De Zijlen.

Opleiden van ZorgDier-teams

Wie is wie in het bestuur

Ite Siegers

Ite Siegers

Voorzitter

 

Ik ben Ite Siegers. Ik ben geboren in Groningen en woon nu sinds 1980 in Leek.
Getrouwd met Anneke en samen hebben we 5 kinderen en 8 kleinkinderen.

Ik ben nu gepensioneerd, maar daarvoor werkzaam geweest als leraar metaaltechniek in het VMBO
Mijn tijd besteed ik als vrijwilliger bij Dorpshuis de Til, Infocentrum Nienoord en als scriba bij de de Cenrumkerk in Leek.

Vrienden van De Zijlen
Sinds 2009 zit ik in de het bestuur van de stichting Vrienden van de Zijlen. Eerst als secretaris/penningmeester en de laatste jaren als voorzitter.

Wij kunnen de cliënten of locaties ondersteunen met geld voor bijzondere dingen, waarvoor normaal geen geld is.
Dat maakt dit werk zo leuk!

Jacob Euwema

Jacob Euwema

Penningmeester

 

Mijn naam is Jappie Euwema. Ik ben geboren in Kornhorn en woon sinds 1997 in Opende. Ik benin 2003 met functioneel leeftijd ontslag gegaan en heb mijn hele werkzame leven bij de Luchtverkeersleiding gewerkt en als laatste bij de verkeersleiding op het vliegveld Eelde.

Met Tjitske ben ik getrouwd en wij hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Vrijwilligerswerk doe ik nu nog op de begraafplaats, voor de kerk en voor de voetbalvereniging.

Vrienden van De Zijlen 
Sinds 2022 zit ik in het bestuur van de Stichting Vrienden van de Zijlen. Ik ben penningmeester en doe ik de financiële administratie.
Mijn vrouw en ik hebben een zwaar geestelijk en lichamelijk gehandicapte zoon op een groep bij  locatie De Balder van De Zijlen zitten.
Daarom ben ik gevraagd om in het bestuur van de stichting plaats te nemen om o.a. input te geven van de werkvloer van De Zijlen.

Het is natuurlijk prachtig om wensen van cliënten en groepen te honoreren die anders waarschijnlijk niet gerealiseerd hadden kunnen worden omdat daar geen of onvoldoende geld voor was aan te boren.

Gerrit Heuker

Gerrit Heuker

Secretaris

 

Mijn naam is Gerrit Heuker

In 1973 in Groningen geboren en opgegroeid in Leek. Daar nu nog steeds woonachtig. Ik ben getrouwd met Linda en samen hebben we 2 kinderen.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de techniek. Daarnaast ben ik fanatiek basketballer en betrokken bij diverse vrijwilligersactiviteiten zoals kerk en Vrienden van De Zijlen.

Vrienden van De Zijlen
Sinds 2022 zit ik in de het bestuur van de stichting Vrienden van de Zijlen en heb daarin de rol van secretaris op me genomen.

De reden dat ik bij deze stichting zit is dat onze oudste zoon gehandicapt is. Ik ben daarmee ervaringsdeskundige en weet daardoor welke uitdagingen er zoal liggen bij de doelgroep waar De Zijlen voor staat.

Als stichting kunnen wij cliënten of locaties ondersteunen met geld voor bijzondere dingen waarvoor normaal geen geld beschikbaar is. Dat maakt dit werk zo leuk! Daarbij te kijken: wat kun je zelf doen. De rest daar helpen wij bij.

Bankrekening NL54ABNA0229421563

Kamer van Koophandel: 02064005

Fiscaalnummer: 816178070