1. Home
  2.  » 
  3. Informatie voor ouders en anderen
  4.  » Update n.a.v. de persconferentie

Update n.a.v. de persconferentie

woensdag 13 januari 2021 | Informatie voor ouders en anderen

Gisteravond heeft premier Rutte tijdens de persconferentie aangegeven dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Het kabinet heeft grote zorgen over nieuwe varianten van het coronavirus zoals de Engelse variant. Daarom heeft het kabinet gevraagd om ook eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.

Ten aanzien van de vaccinatie werd door minister De Jonge gezegd dat vanaf maandag 18 januari cliënten in de gehandicaptenzorg worden gevaccineerd. Voor de duidelijkheid gaat het hier om een pilot bij enkele gehandicaptenzorgorganisaties in Nederland. We krijgen vanuit onze koepelorganisatie VGN bericht wanneer de vaccinatie voor cliënten en medewerkers van De Zijlen gaat starten. Cliënten en/of wettelijk vertegenwoordigers ontvangen hierover de komende week meer informatie.

Voor De Zijlen betekent de verlenging van de lockdown voor nu geen nieuwe maatregelen; we handhaven onze bestaande (hygiëne)regels.