1. Home
  2.  » 
  3. Corona
  4.  » Uitwerking van landelijke versoepelingen voor De Zijlen

Uitwerking van landelijke versoepelingen voor De Zijlen

vrijdag 24 september 2021 | Corona, Informatie voor medewerkers, Informatie voor ouders en anderen

Op zaterdag 25 september a.s. gaan de landelijke versoepelingen voor covid-maatregelen in. De belangrijkste wijziging is dat de 1,5 meter maatregel is veranderd in een dringend advies. Als De Zijlen volgen we de richtlijnen van het RIVM/VGN. Die van de VGN zijn gisteren ontvangen.

Wij werken keihard aan de vertaling daarvan voor onze organisatie en stemmen dat af met ondernemingsraad en centrale medezeggenschapsraad. Het één (mondkapjesgebruik bijvoorbeeld) kan niet losgezien worden van het ander (welke kwetsbare groepen zijn er binnen De Zijlen bijvoorbeeld).

We kiezen ervoor de versoepelingen binnen De Zijlen met een week uit te stellen en volgende week het gehele pakket met voorstellen in één keer in te kunnen voeren. Dat betekent dat tot en met september de huidige maatregelen nog gelden.

Het totale pakket aan maatregelen/versoepelingen (ook het gebruik van mondkapjes) verwachten we eind volgende week te kunnen delen.

Versoepeling coronamaatregelen

Versoepeling coronamaatregelen

Nu de landelijke maatregelen zijn afgeschaft en er alleen adviezen gelden, staan we bij De Zijlen voor de vraag waar we kunnen versoepelen. We zoeken naar nauwe aansluiting met de maatschappij,...

Voortgang MFC Sintmapark

Voortgang MFC Sintmapark

Het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) op Sintmapark vordert al goed. Sintmapark is het vernieuwde gedeelte van de wijk Sintmaheerdt. In oktober 2021 werd het hoogste punt van het nieuwe MFC...