1. Home
  2.  » 
  3. Corona
  4.  » Brief over versoepelingen

Brief over versoepelingen

vrijdag 25 juni 2021 | Corona, Informatie voor medewerkers, Informatie voor ouders en anderen

Op 18 juni 2021 kondigde het demissionaire kabinet versoepelingen van de covid-maatregelen aan. De basisregel is vanaf 26 juni: ‘alles open op 1,5 meter afstand’. In deze brief leggen we uit wat deze versoepelingen op hoofdlijnen voor De Zijlen betekenen. Belangrijke toevoeging is dat er in overleg soms maatwerk op een locatie nodig is.

Advies voor zorgorganisaties: mondkapjesplicht
De Zijlen volgt de landelijke richtlijnen als het gaat om de covid-maatregelen, ook als het gaat om de versoepelingen daarvan. Bij zorgorganisaties zoals De Zijlen zijn er veel mensen die kwetsbaar zijn of een minder goed functionerend immuunsysteem hebben, ondanks vaccinaties. Daarom wordt geadviseerd om hier extra voorzichtig te zijn. Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten blijven zich aandienen.

Het advies van het OMT/Rijk is dan ook anderhalve meter afstand houden. Als dat niet lukt, geldt de mondkapjesplicht. Dit geldt zowel binnen als buiten. Omdat anderhalve meter afstand houden niet al onze cliënten lukt, is een mondkapje ook verplicht als u in de gangen van onze locatie loopt.

Basisregels blijven
De basisregels blijven gelden. Ook als men al gevaccineerd is: handen wassen, nies en hoest in de elleboog en houd afstand. Bij klachten geldt thuisblijven en testen.

Overzicht versoepelingen 26 juni 2021
Voor de verdere uitwerking van de regels is een schema gemaakt. Lees hier het volledige overzicht met versoepelingen van onze covid-maatregelen per 26 juni.

Versoepeling coronamaatregelen

Versoepeling coronamaatregelen

Nu de landelijke maatregelen zijn afgeschaft en er alleen adviezen gelden, staan we bij De Zijlen voor de vraag waar we kunnen versoepelen. We zoeken naar nauwe aansluiting met de maatschappij,...

Voortgang MFC Sintmapark

Voortgang MFC Sintmapark

Het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) op Sintmapark vordert al goed. Sintmapark is het vernieuwde gedeelte van de wijk Sintmaheerdt. In oktober 2021 werd het hoogste punt van het nieuwe MFC...