1. Home
  2.  » 
  3. Corona
  4.  » QR code voor gevaccineerde cliënten

QR code voor gevaccineerde cliënten

dinsdag 3 augustus 2021 | Corona, Informatie voor clienten

Van cliënten die door de doktersdienst Groningen (DDG) gevaccineerd zijn, heeft de DDG (en deels de huisarts van de cliënten) dit aan het RIVM doorgegeven.

Er zijn cliënten in veeggroepen gevaccineerd. Van die cliënten hebben wij ook steeds gecommuniceerd dat de vaccinatiegegevens moeten worden doorgegeven aan de huisarts. Van die groep moet de huisarts de vaccinatie doorgeven.

Van de meeste cliënten is de QR code nu geregeld. Wat er kan spelen is dat cliënten geen DigiD code hebben, die nodig is om een QR code te krijgen. Wanneer men die niet heeft dan staat op deze site wat te doen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs

Er zijn verschillende cliënten die geen toestemming hebben gegeven voor het delen van de vaccinatiegegevens met het RIVM. Voor hen is het dan niet mogelijk een QR code te verkrijgen. Klik hier hoe dan te handelen om een verklaring te verkrijgen van vaccinatie.

Wanneer een cliënt een curator heeft dan kan diegene geen DigiD aanvragen en moet de route zonder DigiD dus bewandeld worden.

Wanneer de DigiD het probleem niet is en de cliënt gevaccineerd is door de DDG, dan kan de huisarts wellicht aangeven wat er nu fout gaat, mocht een QR code nog niet verkregen kunnen worden. Als de huisarts aangeeft dat de gegevens zijn doorgegeven zou de QR code moeten lukken.

 

Versoepeling coronamaatregelen

Versoepeling coronamaatregelen

Nu de landelijke maatregelen zijn afgeschaft en er alleen adviezen gelden, staan we bij De Zijlen voor de vraag waar we kunnen versoepelen. We zoeken naar nauwe aansluiting met de maatschappij,...

Voortgang MFC Sintmapark

Voortgang MFC Sintmapark

Het nieuwe Multifunctioneel Centrum (MFC) op Sintmapark vordert al goed. Sintmapark is het vernieuwde gedeelte van de wijk Sintmaheerdt. In oktober 2021 werd het hoogste punt van het nieuwe MFC...