1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » 
  5. Kind, jeugd & gezin
  6.  » Gezinsondersteuning

Gezinsondersteuning

Mijn kind wil niet naar bed. Wat kan ik doen? Kon iemand mij maar een ondersteuning bij de verzorging. Waar vind ik zo iemand? Ik wil graag iets meer tijd voor mijn andere kinderen. Kan dat? Heeft u deze of andere vragen? Stel ze eens aan de gezinsbegeleiders van De Zijlen.

Samen met u gaan ze op zoek naar antwoorden. Deze hulp aan huis is bestemd voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking. De begeleiding, inclusief het aantal begeleidingsuren per week, verschilt per gezin. Dit is gebaseerd op dat wat een kind nodig heeft. Nauwe samenwerking met u als ouders is essentieel.

Nieuwe mogelijkheden

Kinderen met een verstandelijke beperking, ernstig meervoudige beperkingen of een ontwikkelingsachterstand hebben vaak specialistische zorg en begeleiding nodig. Denk aan opvoedkundige zaken of aan bijzondere situaties vanwege een autisme spectrum stoornis (ASS). De gezinsbegeleiders van De Zijlen hebben ruime kennis en ervaring. Dankzij ondersteuning aan huis biedt u uw kind nieuwe mogelijkheden en zorgt u voor verlichting voor het hele gezin. Samen met u zorgen de gezinsbegeleiders ervoor dat uw kind krijgt wat het nodig heeft!

Praktische hulp aan huis

Stel u voor: de gezinsbegeleider komt wekelijks bij u thuis en onderneemt een leuke activiteit met uw zoon of dochter. Denk aan zwemmen, paardrijden of aan spelen met speciaal ontwikkelingsmateriaal. Uw kind geniet en u heeft even de handen vrij. Op dat moment hebt u tijd voor u zelf of tijd voor de andere gezinsleden. Gezinsbegeleiders kunnen u eveneens helpen bij de lichamelijke verzorging van uw kind. Het kan ook zijn dat u vooral opvoedingsvragen heeft. Wat mag ik verwachten van mijn kind op deze leeftijd? Hoe leer ik mijn zoon of dochter nieuwe dingen aan? Hoe reageer ik op zijn of haar boze buien? De Zijlen beschikt over voldoende specialisten die bij moeilijke vragen kunnen worden ingeschakeld. De gezinsbegeleider komt overdag, ’s avonds of in het weekend bij u thuis.

Meer weten of aanmelden?

Wilt u weten of u gezinsbegeleiding van De Zijlen kunt krijgen? Neem dan gerust contact op.