1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » 
  5. Kind, jeugd & gezin
  6.  » Jongeren

Jongeren

De Zijlen is er ook voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. We bieden woonbegeleiding aan jongeren in een appartement of kamer. Zij leren vaardigheden om actief te kunnen meedoen in de maatschappij. Overdag gaan de jongeren naar school of naar hun werk. Vrije tijd vullen zij zelf in, bijvoorbeeld met sporten, chillen, hobby’s en dergelijke. Winkels en de bushalte zijn allemaal op loopafstand van de woonhuizen.

Gevarieerd

Wij richten ons op kinderen en jongeren tussen de 10 en 25 jaar. Uitgangspunt is de vraag van de jongere. We hebben verschillende plekken om te wonen. Bijvoorbeeld een huis met 24 uur begeleiding en nabijheid. Er zijn ook huizen waar de jongere zelfstandiger woont en de hulp van iemand kan inroepen wanneer dat nodig is. Naast wonen met begeleiding helpen we eveneens bij het vinden van werk of dagbesteding, onderwijs en hobby’s voor invulling van de vrije tijd. Op die manier werken jongeren aan zichzelf en aan een goede toekomst.

Betrouwbaar

Jongere en begeleiders trekken samen op naar steeds zelfstandiger wonen. Ook als het een keertje niet lukt, blijven we in gesprek. We geven niet zo maar op. Vanuit zorgzaamheid, verbondenheid, respect en vertrouwen richten we ons op de toekomst. We zijn een betrouwbare partner voor de jongeren en hun ouders en trekken zoveel mogelijk samen op.

Meer weten of aanmelden?

Wilt u weten of uw kind begeleiding van De Zijlen kunt krijgen? Neem dan gerust contact op.