1. Home
  2.  » 
  3. Op zoek naar zorg
  4.  » 
  5. Werk en Dagbesteding
  6.  » Werk & dagbesteding

Werk & dagbesteding

In een werk & dagbestedingsgroep worden werk en dagbesteding gecombineerd. Het soort werk en dagbesteding dat De Zijlen biedt, is heel gevarieerd. Denk aan post bezorgen, licht industrieel werk, haardhout zagen, dieren verzorgen, fietsen maken of een ander soort dienstverlening zoals de wasserij. Je kan ook kiezen voor werken bij een werkleerbedrijf van De Zijlen. Denk aan werken in een winkel van De Zijlen of in de catering. Wat je ook kiest, De Zijlen zorgt voor passende ondersteuning.

Iets doen wat bij je past!

De Zijlen heeft werk en dagbesteding onder verdeeld in 5 soorten:
Detailhandel (bijvoorbeeld werken in Twinkel of sorteerwerk)
Dienstverlening (zoals catering, post bezorgen of werken in de wasserij)
Groen (tuinen onderhouden, dieren verzorgen, voetbalvelden maaien, etc.)
Kunst (zoals bij atelier ’t Rinket in Zuidhorn)
Producten (Denk aan matten vlechten, hout bewerken, zeep maken of cadeau-artikelen maken)

Bij werk en dagbesteding wordt gezorgd voor zowel inspanning als ontspanning. Je doet iets voor een ander en dat zorgt voor voldoening. Sport, spel of muziek zorgen voor de nodige ontspanning en gezelligheid tussendoor. Of gewoon even lekker niks doen en je eigen gang gaan. Voor weer anderen is het belangrijk om gezellig samen met andere mensen te zijn.

Werkplan

In een werk & dagbestedingsgroep zijn altijd begeleiders aanwezig. Samen met de begeleider wordt een werkplan gemaakt. Daarin staat wat je voor werk wilt doen, wat jij nog wilt leren en waar met elkaar naar toe wordt gewerkt. Ook worden nieuwe vaardigheden aangeleerd.
En er wordt gekeken of er werk of dagbesteding mogelijk is in de directe omgeving. Want zoveel mogelijk meedoen in de samenleving, daar draait het om bij De Zijlen!

Een werkleerbedrijf

Een werkleerbedrijf is een locatie van De Zijlen waar je kunt werken. Cliënten werken hier in hun eigen tempo. Er is genoeg tijd om uitgebreid iets uit te leggen en waar nodig nog eens te herhalen. Cliënten leren niet alleen een vak, maar ook samenwerken en omgaan met collega’s en leidinggevenden. Het volgen van een opleiding en stagelopen zijn eveneens mogelijk. De begeleider van De Zijlen is elke dag aanwezig. Bij hem of haar kunnen de deelnemers altijd terecht met vragen. De Zijlen heeft onder andere werkleerbedrijven in de textiel, groenvoorziening, verkoop, houtbewerking, zeep- en kaarsenmakerij, atelier, wasserij, repro en catering.

Seniorenactiviteiten

Veel ouderen hebben door de jaren heen genoeg gewerkt, maar vinden het nog altijd leuk om samen met anderen iets te ondernemen. Velen genieten vooral van de gezelligheid om zich heen. Daarom organiseert De Zijlen op diverse woon- en dagbestedingslocaties seniorenactiviteiten. Zo blijven de senioren actief en iets doen met dat wat ze eerder hebben geleerd. Denk aan inloopactiviteiten, een soos, samen muziek maken, bewegen of aan de hand van voorwerpen terugblikken op vroeger. Er zijn ook activiteitenprogramma’s met bijvoorbeeld zang, creativiteit en sport. In overleg met de begeleiders kiest iemand hoeveel uur per week hij of zij hier gebruik van wil maken.

Gevarieerd aanbod

De Zijlen biedt naast werk en dagbesteding eveneens ontspannende en belevingsgerichte activiteiten voor mensen met meervoudige beperkingen en voor senioren. Denk aan muziek of activiteiten waarbij de andere zintuigen een belangrijke rol spelen, zoals koekjes bakken.
Klik hier om alle werk & dagbestedingsmogelijkheden te bekijken.

Meer weten of aanmelden?

Wil je weten of je begeleiding van De Zijlen kunt krijgen? Neem dan gerust contact op.