Appingedam

Woonvorm Appingedam ligt op een steenworp afstand van het gezellige centrum.

De locatie is goed te bereiken met de bus of trein.

De woonvorm bestaat uit 48 appartementen, verspreid over twee flats. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. Het appartement bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer met toilet.

Huiskamer

In de flats zijn verschillende vormen van zorg mogelijk varierend van ondersteunende begeleiding tot intensieve zorg. In de ene flat heeft elke etage een eigen huiskamer waar cliënten elkaar kunnen ontmoeten. Tevens beschikt dit gebouw over een zorgbadkamer die geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking.

In de andere flat kunnen bewoners in de ontmoetingsruimte elkaar ontmoeten. De leeftijd van de cliënten varieert van begin twintig tot in de zeventig. De appartementen zijn levensloopbestendig, daardoor is het voor bewoners mogelijk hier te blijven wonen ook als ze meer zorg nodig hebben.

Werk en vrije tijd

Overdag gaan de cliënten naar hun werk of dagbesteding. Er zijn bewoners die op de woonlocatie in de ontmoetingsruimte of in de huiskamers aan de dagbesteding meedoen. Andere cliënten gaan naar dagbesteding op een andere locatie. Cliënten van deze woonvorm proberen zoveel mogelijk actief mee te doen met het sociale leven in Appingedam.

Op de woonlocaties zijn vrijwilligers actief die regelmatig helpen bij recreatieve activiteiten.

Nachtzorg

Er is vierentwintig uur per dag begeleiding in de flats aanwezig.

Appingedam

Solwerderweg 5
9901 BR Appingedam

Telefoon (0596) 55 05 80
E-mail: appingedam@dezijlen.nl