De Vaart

Er zijn verschillende soorten werk en dagbesteding bij De Vaart in Tolbert.

Houtwerkplaats

Zodra je een voet over de drempel zet, sta je midden in de houwwerkplaats. De medewerkers van de Vaart kunnen alles maken als het om houtproducten gaat. Van tuinhuisjes, torens, tuintafels en speelgoed tot aan vogelhuisjes toe kunnen ze maken. Veelal in opdracht van winkels en particulieren.

Transport

De transportmedewerkers halen oud papier bij de bedrijven en halen ze de was bij diverse locaties op. De medewerkers doen verschillende klussen in de buurt voor bedrijven. Hierdoor ontstaat er meer contact met de omgeving.

Mattenvlechterij

Op de mattenvlechterij vlechten cliënten diverse soorten stevige en fraaie matten. Ze gebruiken sisaltouw. Dit is origineel kokosgaren uit India. In de werkruimte staan houten blokken met daarop metalen pennen. Tussen deze pennen vlechten de cliënten het touw. Ze gebruiken allerlei kleuren. Zo maken ze F.C. Groningen matten, Terschellingmatten, ruitprint of lettermatten.

Wasservice

Bij de wasservice wordt op een professionele manier de was gedaan voor zowel locaties van De Zijlen als externe klanten. 

 

De Vaart

Feithsweg 21
9356 AS Tolbert

Telefoon (0594) 850239
E-mail: DeVaart@dezijlen.nl