Driemaster

In de Driemaster in de wijk Lewenborg in Groningen wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking, vanaf ongeveer vijftien jaar. De jongeren hebben allemaal een eigen zit-/slaapkamer. Het sanitair wordt gedeeld. Zij volgen een leertraject ter voorbereiding op (begeleid) zelfstandig wonen. De jongeren krijgen professionele begeleiding bij het aanleren van allerlei vaardigheden op het gebied van praktische en sociale zelfredzaamheid.

4-fasenmodel

Het trainingshuis werkt met het 4-fasenmodel. In fase 1 krijgt de jongere relatief veel begeleiding, die gaandeweg wordt afgebouwd. In fase 4 redt de jongere zichzelf, stelt zijn eigen doelen en vraagt om advies als hij of zij iets wil aanpakken. Iedere jongere heeft een eigen trainingsmap. Op basis van de ‘Schijf van 8’ leren ze in kleine stapjes alle vaardigheden aan die bij zelfstandig wonen horen. Het hele traject wordt besproken met de jongere en zijn of haar ouders of wettelijk vertegenwoordiger.

Naast het trainingshuis bieden wij ook overbruggingszorg en crisisplekken aan.

School, werk & vrije tijd

Overdag gaan de jongeren naar school of naar hun werk. Hun vrije tijd vullen ze zelf in. Ze doen mee met de activiteiten die in de Driemaster plaatsvinden en zijn lid van een reguliere sport- of andere vereniging. Winkels, de huisartsenpost, pinautomaat en bushalte zijn allemaal op loopafstand van de Driemaster.

Nachtzorg

‘s Nachts is de slaapdienst aanwezig.

Compaz Jeugd

De Driemaster is een onderdeel van Compaz Jeugd

 

Driemaster

De Fok 1A
9733 ET Groningen

Tel: 06-126 536 05
E-mail: driemaster@compaz-jeugd.nl 
Website: compaz-jeugd.nl