Hornerheem

Woonlocatie Hornerheem draagt dezelfde naam als de wijk Hornerheem in Zuidhorn, waar de woonlocatie is gevestigd. De woonlocatie is gelegen aan een binnenhof genaamd Hornerhof. Het centrum van Zuidhorn bevindt zich op loopafstand. Hornerheem heeft appartementen met één slaapkamer maar ook appartementen met twee slaapkamers. Indeling: Entree/hal, toilet, open keuken met modern keukenblok v.v. koelkast, vriezer, oven, inductiekookplaat en afzuigkap. Een tuingerichte en lichte woonkamer en een moderne badkamer met douche en wasmeubel.

Werk en vrije tijd

Overdag gaan de cliënten naar hun werk of dagbesteding. Er is een multifunctionele ruimte “Komma”. Cliënten kunnen hier koffie drinken, samen maaltijden maken of andere activiteiten organiseren. Elke dag is er één cliënt die de rol van gastvrouw of gastheer op zich neemt.

Cliënten kunnen zelf hun vrije tijd invullen, al of niet met behulp van begeleiders. Zo is er een tuin-, en klusgroep en in de winter een sneeuwploeg. Cliënten hebben zoveel mogelijk regie over hun leven met ondersteuning van begeleiders.

Bij de woonlocatie zijn diverse vrijwilligers betrokken. Dit voor individuele activiteiten maar ook voor gezamenlijke activiteiten zoals spelletjes doen, koken, tuinieren en uitstapjes maken.

Nachtzorg

’s Nachts is de slaapdienst aanwezig.

Hornerheem

Hornerhof 10
9801 GE Zuidhorn

Telefoon (0594)501 620 
E-mail: Hornerheem@dezijlen.nl