Melsemaheerd

Woonlocatie Melsemaheerd ligt in de wijk Beijum in de stad Groningen. 

Op 5 minuten loopafstand van de Melsemaheerd bevindt zich een overdekt winkelcentrum waar ook de stadsbus naar het centrum van Groningen stopt. Een gezondheidscentrum bevindt zich ook op 5 minuten loopafstand. Het complex bestaat uit 16 eenpersoonsappartementen met een keukenblok, een badkamer en slaapkamer en nog 8 eenpersoonsstudio’s met keukenblok en badkamer.

Op de 1e verdieping is er een ontmoetingsruimte waar de cliënten elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen doen. Op de 2e verdieping zijn 2 huiskamers die wordt gebruikt door cliënten die meer nabijheid van de begeleiding nodig zijn.

Werk en vrije tijd

De meeste cliënten gaan overdag per fiets, openbaar vervoer of met de taxibus naar werk of dagbesteding. De cliënten bepalen zelf hoe zij hun vrije tijd invullen. Cliënten maken gebruik van activiteiten die in de wijk worden georganiseerd. Denk hierbij aan: de ruilbeurs, bruisend Beijum en opruimactie van de Groene Long dit zijn jaarlijks terugkerende activiteiten. Een aantal bewoners uit de wijk komen af en toe langs en gaan samen met cliënten koken.

Nachtzorg

’s Nachts kunnen de cliënten een beroep doen op de slaapwacht.

Melsemaheerd

Melsemaheerd 4
9736 EN Groningen

Telefoon (050) 54 72 000
E-mail: melsemaheerd@dezijlen.nl