Oosterheerdt

Oosterheerdt is de uitvalsbasis in Leek voor de groenvoorziening van De Zijlen.

Cliënten onderhouden tuinen op landgoed Nienoord en verrichten onderhoudswerkzaamheden zoals de banen van de midgetgolfbaan schoonspuiten, repareren en verven. Ook het slijpen van messen, kettingzagen en olie verversen van grasmaaiers behoren tot de werkzaamheden. De werkzaamheden variëren van maaien, snoeien, schoffelen, paden aanleggen of herstellen, kloven, slijp -en schoonmaakwerkzaamheden. 

Cliënten verzorgen tuinen in opdracht van particulieren en voor bedrijven en of de gemeente. Denk hierbij aan de aula van leek, de kerk in Tolbert, tuinen in de wijk De Linde in Tolbert en het Zonnehuis in Marum. 

In de herfst en de winter bestaat het werk veelal uit snoeien van hagen en het vellen van bomen. Het hout wordt gekloofd, verkocht en bij mensen thuis bezorgd. Soms verlenen de cliënten ondersteuning bij het bestraten van objecten. 

Een aantal cliënten beschikt over certificaten voor het werken op een grote maaier en of voor het werken met een kettingzaag onder begeleiding. Deze cursussen worden in samenwerking met het AOC Terra gegeven. Zo kunnen cliënten ook lessen gaan volgen voor het behalen van een tractor rijbewijs.

 

Oosterheerdt

Oosterheerdtstraat 7
9351 BK Leek

E-mail: Oosterheerdt@dezijlen.nl