Werk en Dagbesteding bij De Gilde

De werk en dagbestedingslocatie is op loopafstand van de woonlocatie De Gilde en ligt in het dorp Muntendam. 

Naast een verstandelijke beperking is er vaak sprake van (ernstige) lichamelijke problematiek, en een laag sociaal-emotioneel niveau. De werk en dagbestedingslocatie van De Gilde is verdeeld in 3 groepen: De klusgroep, de kantoor groep, de kunst groep en de dienstverleningsgroep. Waarbij volgens een vast ritme individuele of gezamenlijke werkzaamheden verricht worden.Binnen alle groepen is er aandacht voor gezond leven (beweging en voeding).

Er is een actieve cliëntenraad aanwezig wat zorgt voor een goede afstemming tussen de cliënten, familie en begeleiders. De werkzaamheden van Werk en dagbesteding De Gilde zijn gericht op het “hebben van betekenis”, voor jezelf, voor elkaar of de omgeving in Muntendam.

Wonen bij De Gilde

Binnen het complex De Gilde is er naast de ruimte om dagbesteding te volgen en de mogelijkheid om te wonen bij de woonlocatie De Gilde.

Woonlocatie De Gilde is op loopafstand van de werk en dagbestedingslocatie. De meerwaarde hiervan voor de cliënt, is de verbinding tussen wonen en werken en de mogelijkheid om aan te kunnen sluiten bij het ritme van de cliënt.

Binnen het complex wonen ook senioren, die soms actief en soms passief deel uitmaken van het leven van de cliënt van De Zijlen. In het pand van De Gilde zitten ook thuiszorg Meander en Timpaan kinderopvang gevestigd, waar we rond bepaalde thema’s mee samen werken Muntendam is een betrokken gemeenschap, er wordt veel gebruik gemaakt van de faciliteiten van Muntendam, zoals de winkels, kerkclubjes en andere voorzieningen.

Werk en dagbesteding De Gilde

Domela Nieuwenhuisweg 28
9649 AJ Muntendam

Telefoon (0598) 631 522
E-mail: werkendagbestedingdegilde@dezijlen.nl