Breng je stem uit!

De Zijlen opent in de zomer van 2022 de deuren van multifunctioneel centrum (MFC) Sintmapark in Tolbert. In het gebouw komen voorzieningen voor werk- en dagbesteding, een nieuw gezondheidscentrum voor cliënten van De Zijlen en een café. Het gebouw wordt een ontmoetingsplek voor cliënten en verwanten van De Zijlen en ook voor alle bewoners van de wijk. We vinden het belangrijk dat onze cliënten onderdeel zijn van de samenleving en in een zo gewoon mogelijke woonomgeving wonen en werken.

Het MFC heeft natuurlijk ook een naam nodig! Jij mag meestemmen welke naam je het beste vindt passen.

Je kunt je stem tot 28 maart 2022 uitbrengen.
Kies de naam, scroll naar beneden en klik op Gereed en je stem wordt meegeteld.

Uitleg van de namen

Sintmastee

Stee verwijst naar ‘plekje’, een plek voor de wijk Sintmaheerdt

De Schalm

Schalm betekent ‘schakel’, bijvoorbeeld de schakel van een ketting. De schakel (verbinding) tussen De Zijlen en de wijk Sintmaheerdt.

De Blinkerd

Blinken betekent schittering en glans, uitblinken, zichtbaar zijn in de maatschappij.
De blink was ook een water wat liep van Tolbert naar Matsloot. De Blinkerd was de naam van een voormalige lagere school in Tolbert. Het MFC is een ‘Schittering’ in de buurt

De Sulter

Sultermeer was vroeger een benaming voor het Leekstermeer. Tot 1877 had dit meer een open verbinding met de (zoute) zee, afgeleid van Sölt, dat brak water betekent. Brak water een ‘menging‘ tussen zout en zoet, tussen De Zijlen en de wijk. Water heeft een connectie met De Zijlen.